sreda, 17. junij 2009

Povštri, povšterčki

Obožujem jih! Pri nas jih je polno in gotovo niso namenjeni le dekoraciji. Uporabjamo jih za poležavanje, z njimi si podložim hrbet kadar sede ustvarjam na kavču, podložim ritko, kadar so tla pozimi premrzla za sedenje, z njimi se "tepemo", jih uporabljamo za otroški poligon, z njimi podložim otroški jogi, kadar so otroci bolni, da lažje dihajo... Tako, da jih res nikoli ni preveč.


Ko sem pokala za morje, je bil avto kot ponavadi premajhen za vse kar bi želela vzeti s seboj. Ker pa nikoli ne veš, če se bo našlo kaj časa tudi za ustvarjanje, sem na hitro pograbila eno prevleko za blazino, ki sem jo že pred časom kupila v Lesnini ter nekaj prejc. Vezla nisem že zeloooo dolgo, zato se mi je prav zaluštalo. Če vas slučajno zanima, zakaj prevleke nisem kar sešila, saj so sila preproste je odgovor zelo preprost. Skoraj nemogoče je dobiti blago v ustreznih barvah in materialu, v Lesnini na Brdu pa imajo res širok nabor prevlek, samo zeleno, ki sem jo iskala, so imeli v vsaj štirih odtenkih, ki so prišli v poštev. In sedaj bi mi lahko kaj plačali za tako dobro reklamo ;)

In tako sem na dopustu, ko sta po čudežu oba otroka hkrati spala, vbadala in vbadala nitko, dokler niso nastale tri rožice.



Sem prav uživala, ko sem spet vezla, vmes pa malo tudi ponergala, ker sem že pozabila, kako počasi gre to. Ampak z izdelkom sem kar zadovoljna in to bo prvi povšterček, ki bo namenjen bolj dekoraciji kot ostalim že naštetim aktivnostim. No, verjetno.

Sedaj se grem pa še malo crkljat med moje povšterčke. Bodite v rožicah!

Maja

8 komentarjev:

  1. Kar se Janezek nauči, to Janezek zna! Odlično so ti uspele rožice!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super popestritev navadne prevleke. Upam, da tudi ostale okrasiš in pokažeš :)

    OdgovoriIzbriši
  3. O kako dolgo že jaz nisem vezla...ko gledam tele luštne rožice, me kar zamika :)

    OdgovoriIzbriši
  4. To si na roke vezla? Čudovito izgleda. takoj bi ga imela. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kok luštkan povštrček, tut jst ga takoj posvojim. Bi mi barva pasala v kuhinjo ;-))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Zako mi je všeč, da bom v prihodnje naredila voščilnico s takšnim motivom in barvami!

    OdgovoriIzbriši
  7. Tele rožice so naravnost božanske! Zelooo všečen motiv.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...