torek, 7. april 2009

R kot Rok - majčka in voščilnica za enoletnika

Zadnji teden smo prebolevali škrlatinko, tako da sem ustvarjala predvsem z Majem, da sem ga malo zamotila in ni gledal samo risank. Vam kakšno stvar pokažem naslednjič, ko jih poslikam. Tokrat pa eno darilce, ki je kar dolgo čakalo svojega slavljenca.


Moj mali nečak Rok je konec februarja dopolnil eno leto. Praznovanje smo zaradi virozic in dopustov tolikokrat prestavili, da smo prišli že skoraj do aprila. No, Rok je ob pomoči starejšega bratca svečko le upihnil in si temeljito privoščil kos torte ... ali pa če bolje premislim ... torta njega. Slavljenec je zabavo namreč končal kar v banji.

Ko sem sestro povprašala za namig za darilo za njenega Roka, mi ni dosti pomagala. Igrač da ima itak preveč, saj jih ima še od starešega bratca, za obleči tudi... Pa sem razmišljala. Za razliko od bratca, je Rok dosti bolj miren in rad raziskuje stvari, ne le pleza, teka in no ... nori. Pa sem se odločila za knjigico, ki ima veliiiike zavihke v njej, za njimi pa se skrivajo razna presenečenja, ki so taka, da se jih lahko potipa: kosmata, svetleča...

In ker iz svoje kože pač ne morem, sem mu zraven naredila še eno majčko, tako čisto unikatno, da bo samo njegova. Že pred časom sem na netu našla prikupno abecedo z živalmi, ki me je prav čakala, da jo uporabim. Črko R sem sprintala na običajen papir, jo pobarvala kar z akrilnimi barvami, ker sem tako dobila res močne odtenke barv, potem pa pobarvano slikico poskenirala in sprintala na papir, ki se nalika na blago. Šele potem sem opazila, da ker sem glavo pobarvala z modro, izgleda, kot da bi bil ubogi petelinček že čisto brez zraka od silnega kikirikanja. Majčka je kot običajno kupljena v H&M.


In kaj naj sedaj z originalno slikico? Pa sem se odločila, da naredim veliko voščilnico. Te sicer niso moje področje in iskreno povedano, se jim pogosto ognem. Ko pa gledam na blogih toliko prekrasnih voščilnic me včasih čisto majčkeno prime, da bi se vseeno preizkusila. In v upanju, da enoletniki niso prezahtevno občinstvo, sem se je le lotila.

Za konec pa še en velik P za pomlad. Uživajte v njej.
Pozdravček do naslednjič,

Maja

10 komentarjev:

  1. Odlično darilo in resnično se takoj opazi, da si vložila veliko truda. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuuu to si pa imela dela..prekrasno darilo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasno darilo - od ideje do izvedbe.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je pa všeč modra glava. Se mi zdi, da paše, ker se ubogi ptiček tako mata z žvrgolenjem. Lepo darilo. Tudi čestitka. No, meni je všeč.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  5. Prelepo darilo si naredila. Vzorček na majčki je frajerski in prav simpatičen.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ooooh, kje si bila s tvojimi idejami pred leti, ko bi moje dete še obleklo tako majico :) Jaz pa se trudim z risanjem, doma izdelanimi šablonami.. papir za nalikanje motivov pa se že 10 let arhivira v predalu :)
    Super majica je.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super je. Oboje. Tako majčka kot voščilnica :)

    OdgovoriIzbriši
  8. ooo, ma je dobra ideja. zanima me, kje kupiš ta papir??

    OdgovoriIzbriši
  9. Princeska, jaz ga kupim kar v Mullerju in ponavadi tistega za tranfer na temno blago.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...