ponedeljek, 22. junij 2009

Vrečko? Ne hvala, imam svojo!

Joj, kako sem važna, ko na blagajni potegnem ven svojo novo torbo za nakupovanje.


Idejo sem pred kratkim dobila pri Marni, ki si je popestrila svojo nakupovalno vrečko iz blaga. Kroj sem našla na netu in je brezplačen Burdin. Je res noro enostaven, izdelek pa tako simpatičen, da sem nad njim enostavno navdušena. Za šivanje sem porabila manj časa kot za iskanje kroja. In če vas je kdaj mikalo, da bi se preizkusile v šivanju in še omahujete, je to to. Samo da znate naravnost šivati in preklopiti na cik cak, pa je.

Za izdelavo sem uporabila staro blago, ki ga je moja mami našla takorekoč na podstrešju. Nimam pojma čemu je bilo namenjeno, moder je bil v kosu, roza pa zašit v žakelj. Je pa blago zelo tanko in hkrati izredno močno in se nič ne razteguje. Čeprav barva ravno ni po mojem okusu in še premalo ga je bilo v eni barvi za celo torbo, sem ga v duhu recikliranja vseeno uporabila. Eno stran v roza, drugo v modri...

Ko je bila zašita, mi sprva sploh ni bila všeč. Potem pa sem na roza stran z barvami za tekstil narisala modre rožice in to je torbo nekako povezalo v celoto, tako da jo sedaj s ponosom potegnem iz torbice.

In sem že omenila, da ima notri skrit žepek, v katerega se torba spravi in jo lahko enostavno vtaknem v vsak žep ali manjšo torbico?


Nosite jo lahko v roki ali pa jo obesite čez rame. Pa še občutek je super, ker bom še dodatno zmanjšala porabo plastičnih vrečk, saj jo je tako enostavno nositi s seboj, pa manjkrat jo bom pozabila ker sem tako ponosna nanjo... Ja, vem, čisto preveč navdušena sem ;)

Bodite lepo, pa čim manj plastičnih vrečk porabite.

Maja

10 komentarjev:

  1. Uhh, s tako vrečko bi pa jaz vsak dan hodila v trgovino :) ker jih sicer ne maram preveč, še posebej čez vikend, ko je gužva, ne. Hvala za link in super idejo.
    Tebi je tale vrečka res dobro uspela. Z rožicami vred :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovita vrečka.
    Me je čisto prevzelo tvoje navdušenje in se veselim skupaj s teboj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni se tvoja vrečka zelo všeč!
    Vsak bi moral imeti eno tako vrečo, pa bi se počasi rešili te plastične nadloge:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je tudi noro všeč. Šivanja se po moje ne bom lotila, bom pa mogoče nahecala mojo taščo, da to stori ( obljubim, da bom pa prerisala kroj in izrezala blago) :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Še ena pridna, ki ne jemlje več plastičnih vrečk. Ta tvoja torbica je sicer daaaaaaleč lepša od moje in sploh kapo dol pred tvojim šivanjem.

    moi

    OdgovoriIzbriši
  6. Za moje nepoznavanje šivanje, je tole definitivno preveč zahtevno. Mi je pa zelo všeč!

    sama že nekaj časa ne uporabljam plastičnih vrečk in potem se jim v trgovinah čudno zdi zakaj ne želim vzeti njihove vrečke. Je ja fajn, da drugi vedo kje nakupuješ.

    OdgovoriIzbriši
  7. Jeeeej! Super lepa je. Ah, tako lepe pa jaz nimam. :(
    Sem pa izredno vesela, da sem pomagala prenest idejo za okolju prijazno ravnanje.

    OdgovoriIzbriši
  8. čudovita vrečka, jaz jo imam namen še narest, zaenkrat samo namen.
    Tako blago je moja stara mati uporabljala za izdelavo pouštrov in tuhne,take iz perja poljnjene.
    lp
    vesna

    OdgovoriIzbriši
  9. Nekaj časa sem jo gledala, potem se bila slučajno v Ikei, zagledala blago...in že jo imam :) SIcer ni moje delo, je pa moja vrečka :)
    Hvala za idejo in posredovanje burdinega kroja ;)
    Mojo si lahko ogledaš:http://www.crtast.si/2009/06/28/vrecka-iz-blaga-crtast-6/

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...