torek, 11. oktober 2016

Kdo sem? Kako ustvariti svojo ustvarjalno celostno podobo, svoj brand?

Malo sem prenovila tale svoj kotiček, vam je všeč? V zadnjem letu sem se začela več ukvarjati s tem, kdo pravzaprav sem. Sem samo ustvarjalna mamica, ki dela lepe izdelke, ali pa sem v čem drugačna od drugih in v čem. Se še katera spopada z istimi vprašanji? Spraševala sem se, ali morda že imam prepoznaven slog in kakšen ta je. Ustvarjalno sem bila že nekaj časa zelo razcepljena med tem blogom, med mojo angleško stranjo Sewtoy.com in Etsy trgovinico. Nekako nisem znala vsega skupaj povezati z rdečo nitjo, najti skupnega imenovalca, razen tega, da je vse moje. :)

Kolegica, ki ve za mojo trgovinico na Etsy-ju, mi je že pred časom poslala link do Youtube kanala od Holly Casto, ki da ima veliko kratkih a uporabnih filmčkov vezanih na prodajo na Etsy-ju, če bi mi kaj prav prišlo. Hvala, Nina! Ko sem prejšnji teden malce obležala, sem se spomnila na to Holly, zvlekla laptop s seboj v posteljo, da jo malo preverim. Bila sem zelo pozitivno presenečena. Punca mi je všeč. Ima veliko konkretnih, uporabnih predlogov, ki jih lahko dokaj enostavno preizkusimo. Res vam priporočam, da pokukate k njej, če vas ta tematika zanima, gotovo boste našle kakšen uporaben nasvet.

Meni je med njenimi filmčki najbolj padel v oči filmček na temo brandiranja, ustvarjanja celostne podobe, saj je bila njena ideja kako se tega lotiti sveža, zelo enostavna a hkrati je delovala učinkovita.


Šla sem po njenih korakih, začela s tablo na Pinterestu in nadaljevala z določanjem osnovnih barv, fontov, logotipa … neverjetno, kako so nekatere stvari postale očitne, kot na primer, da imam rada barve, močne, čiste, ki pa jih rada popestrim z majhnimi a izdelanimi detajli, da imam rada čiste linije, preprostost, nežnost. Po nekaj urah dela sem prvič dobila občutek, da vem, kdo sem in kam želim. Naj vam pokažem en delček tega, kar je nastalo:


Me pa sedaj res zanima, kako se vam zdi? Me tudi ve vidite tako? Sem zadela? Se tudi ve kdaj spopadate s takimi vprašanji? Kako jih rešujete, imate kakšen nasvet, ki bi prišel prav tudi ostalim?

Hvala za komentar in nasvet. Ustvarjalno barvito jesen vam želim,

Maja


8 komentarjev:

  1. Super izgleda. Hvala za tole objavo. Jaz sem že večkrat razmišljala, kako nimam neke povezave med blogom in FB stranjo (razen imena) in da je morda čas, da zamenjam svoj "zastarel" logo. Bom poskusila s tole tehniko in da vidim, kam me pripelje. Nimam pa nekega specialnega računalniškega znanja tako, da me res zanima. A lahko vprašam, kakšen program si uporabljala za tole?

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Keti, res me veseli, da pride tole še komu prav. Jaz sem vse naredila kar z navadnim power pointom, neverjetno kaj vse se da z njim narediti. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaa to si ti, čiste linije in barve, krasno si začela. Hvala za povezave, mogoče se kdaj ( enkrat bo že čas) tudi jaz lotim :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Hali, tvoje mnenje mi res veliko pomeni. :)

      Izbriši
  4. Zelo mi je všeč, kako pisano in veselo si si naredila in hvala za linke. Vsekakor bo zelo dobrodošla, saj še vedno nisem povsem zadovoljna s podobo svojega bloga, FBja in še česa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me res veseli, da ti linki pridejo prav. Jaz se sicer pri tebi prav lepo počutim, fotografije imaš pa itak fenomenalne. Če ti linki pomagajo to še izboljšati, bom pa zelo, zelo vesela.

      Izbriši
  5. Tole je pa od Boga poslano! :) Ravno včeraj je mož klical znanca, ki ima izkušnje z Etsyjem, da dobiva informacije iz prve roke. Govoril je tudi o filmčkih na youtubu in evo, to je to :) Hvala, da si to delila z nami! Sama imam v načrtu odprtje trgovinice pa tudi dobro vizualno podobo potrebujem. Hvala še enkrat! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena Mateja, si mi prav polepšala dan s svojim komentarjem in me res veseli, da ti linki pridejo prav. Sporoči ko odpreš svojo Etsy trgovinico, bom z veseljem prišla pogledat. Pa upam, da ti je kdo že poslal z Etsy-ja povabilo, da se pridružiš, ker bosta tako oba dobila 40 brezplačnih objav, ko odpreš, kar je super za začetek. Če še nisi dobila, se mi javi na mail, pa ti lahko tudi jaz pošljem.

      Izbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...