sreda, 20. april 2016

Vaja dela mojstra - torbica, cekrček za pletenje II

Pred leti sem si sešila torbico za svoje kvačkane in pletene projekte, ki jo pridno uporabljam vse od takrat. Priročna je, ko je vse takole lepo pospravljeno v njej, vedno pri roki, enostavna za prenašanje in če si tako navdušen nad pikicami kot jaz, je tudi lepa popestritev prostora, prava mala dekoracija. Ko neko stvar uporabljaš dalj časa, pa opaziš, kaj bi lahko naredil bolje, drugače ...


Pred kratkim mi je pisala M, da bi bila vesela prav take torbice za svoje pletenje kot je moja in to je bila lepa priložnost, da naredim tiste majhne spremembe na boljše. Sama se večjih kvačkanih in pletenih projektov že dalj časa nisem lotila, tako da je za mene obstoječa torbica ravno prav velika, a če rad spleteš tudi kakšen puloverček, bi bila moja torbica hitro premajhna. Tako sem ji sešila večjo, celo podloženo in znotraj prešito, da drži obliko, tudi če je bolj prazna. Druga stvar, ki sem jo spremenila, so ročaji, ki so sedaj klasično postavljeni, ne ob strani, tako kot so moji. Sem ugotovila, da vseeno je razlog, da so tam kjer običajno so. ;)


Nova torbica za pletivo, pravi mali cekrček je narejena v veselih barvah, kjer sem uporabila še tiste zadnje kose blaga, ki sem jih hranila za vsak primer. Sem vedela, da pridejo še prav. Če boste kdaj v dilemi, vreči proč ali še malo spraviti, navijam za hrčkanje. ;)


Pospravljanje stare zaloge se je sedaj vseeno obrestovalo, saj sem navdušena ugotovila, da lahko uporabim zadnje kose in koščke blaga izpred nekaj let in tako naredim res zelo podobno torbico. Res upam, da bo torbica novi lastnici lepo služila.

Kako in kje pa vi shranjujete svoje pletene in kvačkane izdelke v nastajanju? Priznam, da je meni kar malo nerodno če povem, da preden sem si sešila svojo torbico, sem jih leta in leta hranila v navadnih plastičnih vrečkah. Definitivno je tale torbica veliko boljša, bolj praktična in veliko lepša rešitev.

Želim vam veliko ustvarjalnih uric,

Maja

7 komentarjev:

  1. o, luštna torbica in tudi luštna nova podoba bloga! Pa luštna nova Maja na slikci :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasna torbica iz ostankov blaga. Vesela in zelo uporabna.

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasna torbica in res je lahko pravi dekor.

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovita torbica in všeč so mi vse izboljšave.

    OdgovoriIzbriši
  5. Uauu kako je lepa, kar kliče po pletenju in kvačkanju!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...