četrtek, 27. avgust 2015

Ujeto poletje - ustvarjalno poletje #4

Bistvo počitnic naj bi bilo počivanje, odklop, polnjenje baterij, čas za pogovor s samim sabo, druženje, delanje novih planov, pa tudi opazovanje valov, ki se zaganjajo v skale, jadrnic, ki mirno plujejo, vetra, ki se igra s krošnjami borovcev in sonca, ki ustvarja neverjetne umetnije na večernem nebu. Ko preživiš nekaj počitnic v tekanju za najmlajšimi, prilagajaš dnevni ritem in aktivnosti predvsem njim, začneš veliko bolj ceniti te trenutke. Fanta sta sedaj že toliko zrasla, da si vse to na skupnih počitnicah spet lahko privoščim in priznam, da pošteno cenim in izkoristim prav vsak tak trenutek.

Barve poletja sem poskusila na počitnicah ujeti in tako ponesti s seboj domov tudi s tema dvema izdelkoma, ki sta nastala iz stare zaloge, na kateri se je že pošteno nabiral prah. Najprej je nastala zapestnica v kombinaciji oranžne barve, barve toplote in energije, ter modre barve, ki kontrira oranžni s svojo svežino in prostranostjo. Prosojne perlice in srebrna žica imajo nalogo, da lovijo žarke in se igrajo z njimi.



Ker sem v tej stari zalogi imela res veliko oranžnih perlic, ki sem jih nekoč dobila za darilo pa nič kaj veliko porabila, je nastala še oranžna verižica.




Priznam, da sem bila na koncu najbolj navdušena nad tem, kaj vse lahko nastane iz ostankov, ki ti ležijo v pozabljeni škatli. Imam občutek, da prav dejstvo, da se je potrebno znajti s tem kar imaš včasih še dodatno vzpodbudi domišljijo in pri tem nastanejo izdelki, ki te presenetijo. Se tudi dogaja tudi vam?

Želim vam, da čim bolje izkoristite še zadnje poletne dni, da res dobro napolnite svoje baterije, da bodo zdržale do naslednjega poletja.

Maja

2 komentarja:

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...