nedelja, 27. januar 2013

Ščit za viteza - navodila za izdelavo

Mlajši si je zaželel, da bi bil za pusta vitez. Ker mi je uspelo kostum dobiti za manj kot 5€ res nisem nameravala komplicirati. Ker pravi vitez ne more biti brez meča in sablje, sem v dobro založeni trgovini s pustnimi kostumi pobrskala tudi za slednjima in ostala praznih rok. Kot prvo, noben meč in ščit nista bila viteška, kot drugo so bili po mojem mnenju čisto preveč nevarni za štiriletnika in tretjič - tudi cena ni bila ravno prijazna.


Pa smo se odločili, da poskusimo sami in nad rezultatom smo navdušeni. Meč in ščit sta res čvrsta, izgledata kot prava a nista nevarna. In kar je najlepše - stala me nista niti evra, saj sta iz kartona, za izdelavo pa sem uporabila samo materiale iz domače zaloge. :)

Takole smo naredili ščit za našega malega viteza.

1 korak: Iz kartona sem izrezala 2 obliki kot na sliki - velikost prilagodite otroku (ali odraslemu). Ker smo karton zapognili je pomembno, da se zapogiba navpično.2. korak. Na zadnjo stran enega kosa sem najprej s spenjačem pripela prečni kartonasti trak, tako, da se je karton malce upognil in smo dobili pravo obliko za ščit. Nato sem s spenjačem pripela še dva trakova, ki služita za to, da se ščit drži in otrok lahko komot čeznju da roko.


 3. korak: Ščit obrnemo okoli in na sprednjo stran prilepimo drugi kos - jaz sem prilepila kar z vročo pištolo in super drži. Na sprednjo stran smo nato nalepili krogce iz gume, ki sem jih imela na zalogi.


 4. korak: Otroka sta ščit nato prebarvala z obeh strani s srebrno akrilno barvo.


 5. korak: Narisali smo še križ, ker je bila to želja novega lastnika in ščit je narejen. :)


 No, mi smo naredili potem še meč, s tem, da so v notranjosti še tri plasti, da je res čvrst, držalo pa smo ovili s črnim usnjem.


 Sedaj nam ostane le še, da mali vitez pričaka pust, ki je še takooooo daleč.


Je tudi vam uspelo kaj ustvariti ta vikend?

Viteški pozdrav,
Maja

9 komentarjev:

 1. Krasno!! Kako lep ščit in meč! Zelo ste bili ustvarjalni :)! Hvala za idejo, morda tudi nas kdaj reši iz podobnih težav :)
  Lp

  OdgovoriIzbriši
 2. Kako všeč so mi tvoje objave. Polne dobrih, izvirnih, eko idej. Hvala!

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo frajersko. Res ste super to naredili in bravo mama za tvojo iznajdljivost in ustvarjalnost.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ta vaš meč in ščit sta mi najboljša kar sem jih videla. Pa ne samo ker sta doma narejena, tudi ker je na koncu profesionalno izpadlo.
  Prav frajerski vitez bo.

  OdgovoriIzbriši
 5. Super oprema, kot bi gledala kak ščit iz muzeja.

  OdgovoriIzbriši
 6. Super ideja in izvedba. Mali bo pravi vitez:)

  OdgovoriIzbriši
 7. Res super ščit - pa še vitez si ga je sam skoval. Kar je še več vredno.
  Zgleda mnogo bolje od vseh, ki bi jih lahko kupili.

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...