sreda, 14. november 2012

Enostavno krilo z rožicami samo zame :)

Preden se je naša družina začela povečevati, sem si zašila tudi kakšno krilo, majčko, hlače. Celo zimske jakne sem se lotila enkrat in je kar dobro uspela. Ker pa ti projekti zahtevajo malo več prostora kot izdelava manjših izdelkov, naše stanovanje pa se je z vsakim novim članom manjšalo, sem se tem projektom odrekla. V izgnanstvo je morala celo moja Micka, ki je na koncu bila le še obešalnik za plašče.


Sedaj, ko imam svojo ustvarjalno sobico (presrečna), se je Micka po nekaj letih izgnanstva vrnila in bo od sedaj naprej upam večkrat moja manekenka.

Pred kratkim sem predelala dve majici. Dejstvo, da lahko z malo denarja narediš res lušne in unikatne izdelke, ki so nosljivi in so dobrodošla popestritev garderobe, mi je dalo zagon, da sem se po dolgem času lotila izdelave krila.


Osnova je navadno ravno krilo iz tanjšega elastičnega jeansa, ki sem ga že pred časom kupila v Kilometru. Ker mi je všeč robustnost jeansa v kombinaciji z nežnim vezenjem in čipko, sem krilo okrasila z rožicami in okrasnim čipkastim spodnjim robom. Malo me le skrbi, kako bo z rožicami, ki so na grobo odrezane (kar mi je sicer zelo všeč) med pranjem. Imate morda kakšne izkušnje?

Lep šivilski pozdrav,

Maja & Micka

23 komentarjev:

  1. Wow, krasno krilo in tudi jakna je strašno šik! Micka odločno opravlja delo manekenke :)

    Je pa tvoj začetni zapis tak kot bi pisala sama - včasih ogromno šivala zase (hlače, bluze, celo podloženo jakno sem se lotila) ... zdaj sem pa šivanje čisto opustila in dvomim, da bi še znala sukanec na mašini zamenjat brez navodil :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim, da je šivanje tako kot vožnja z biciklom, da nikoli popolnoma ne pozabiš, je pa res, da nas enkrat vleče bolj v te, enkrat bolj v druge ustvarjalne vode. Glede na vse tvoje umetnije sem prepričana, da če se boš spet lotila, ne more nastati drugega kot še ena umetnija. ;)

      Izbriši
  2. Odlično krilo! Zelo zelo mi je všeč ... Pravzaprav so vse tvoje predelave res izjemne. Kar tako naprej. Me navdihuješ z njimi.
    Kar se pa tiče božičnih priprav, pa vem, da nama bo uspelo. ;) Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja, Micika je prava manekenka in res bi bilo škoda, da bi kje v kotu samevala. Sploh ko jo tako lepo oblečeš. Pravo unikatno krilo. Všeč mi je kombinacija jeansa in čipke, rožice pa so tako pika na i.

    OdgovoriIzbriši
  4. čudovito krilo! Rožice se bodo med pranjem malo scefrale, kaj posebno hudega pa jim po moje ne bo. Tvoje predelave so res nekaj posebnega in vredne posnemanja.
    hmmm...zaenkrat mi še uspe zašiti kaj zase, čeprav me vedno bolj zanaša v korpco z volno...no, bomo videli:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Micka praviš? hihihihihihihi

      Izbriši
    2. Hvala Nelya za lepe besede in nasvet. Od kje ime Micka, se pa sploh en spomnim več, ampak kar naenkrat smo jo vsi tako klicali, pa je ostalo.Najbolj pa sta nad njo navdušea tamaladva, ker ji lahko povečujeta mere (beri oprsje). ;)

      Izbriši
    3. saj, tudi naša je Micka, pa najbolj fajn ji je nastavljat zizike:-))))

      Izbriši
  5. Bravo, odlična popestritev krila in zagotovo je to tvoj unikaten izdelek, s katerim boš povsod prepoznavna in opažena.

    OdgovoriIzbriši
  6. V teoriji so tele rožice večinoma rezane poševno na tkanje, tako da se ne bi smele preveč cefrati, kakšno nitko boš pa skoraj zagotovo morala odrezati. In po moje polikati, vsaj jaz bi si mislila, da se bodo zavihnile. Če se ti bodo preveč vihale, jih lahko še vedno podložiš s flizelino in prešiješ na osnovo, ma to se boš že še odločala, ne?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aja, pa fajn je, pa čestitke za pogum :) Jaz svoje krilo še načrtujem, ampak se počasi oblikuje ideja. Sem pa zato polna teoretičnega znanja, tudi zato, ker sem glihkar prevedla en šiviljski priročnik :D

      Izbriši
    2. Hvala K! Trenutno mi vsa teorija pride prav, verjetno tudi meni ne bi prav nič škodilo, če bi si kakšen priročnik prebrala, ampak kaj ko mi za to vedno zmnajka časa, ker bi raje ustvarjala. Srečno s tvojim krilom. :)

      Izbriši
  7. Super krilo, moram malo več skozi okno gledat, da te kdaj vidim na vaši strani :) Po pranju bo še boljše :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uuau tole je umetnija in pol.Zelo mi je všeč!

    OdgovoriIzbriši
  9. iiii, super je in obožujem dodatke z vezenjem. Upam, da rožice zdržijo pranje, žal nimam kaj izkušenj.

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovito krilo, z veseljem bi ga nosila!

    OdgovoriIzbriši
  11. Že nekaj časa spremljam tvoj blog in moram rečt, da izdeluješ res navdihujoče izdelke. Tole krilo je res čudovito!! Tudi sama sem po zelo dooolgem času zopet sedla za šivalni stroj in nastalo je že kar nekaj zadevic (mogoče bi morala tudi jaz imet svoj blog :-)
    PS. robove rožic premaži s prozornim lakom za nohte, pa se ne bodo cefrale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jasna, res ti hvala za tale namig. Tega se pa nikoli ne bi spomnila. Če se odločiš in začneš pisati blog, mi pa nujno link pošlji.

      Izbriši
  12. Tole objavo in krasno krilo bi skoraj izpustila. Verjamem, da jo že z veseljem nosiš in boš tudi kmalu ugotovila, kako je z rožicami med pranjem. Enkratna je!

    OdgovoriIzbriši
  13. huuuda kiklca, ki jo najbž nosiš z veseljem .... in ki verjetno zbuja zavistne poglede! Super je!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...