nedelja, 9. september 2012

Žogice živalice

Ko sem šivala prve žogice, sem dobila idejo, da bi se jih dalo z malo dodelave spremeniti v živalce. Tako so nastale muca, prašiček in piščanček.


Postopek izdelave je povsem identičen izdelavi žogice, le da v šiv zašijete ušesa, ostale elemente pa nato na roke našijete na žogico. Namenoma nisem uporabljala nobenih gumbov ali lepila, saj so žogice namenjene eni majhni osebici, ki jo že vsi nestrpno pričakujemo. Spet bom namreč teta.  :)


Za material sem uporabila filc, ki je, kot sem ugotovila, za to sila pripraven, ker je nekoliko bolj čvrst. Pestro izbiro barv imajo v Kilometru, kjer sem vzela prav vsake barve malo. Se je prodajalka kar namatrala z rezanjem. Kaj niso lepe in živahne barve, prava mavrica?

 Žogasto poskočen pozdrav,

Maja


12 komentarjev:

  1. Luštne so. Filc je super za šivanje, ampak jaz ga pri stvareh za dojenčke ne uporabljam rada, saj spušča "mucke", kar pa se mi ne zdi preveč fajn pri stvareh, ki romajo v usta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za čisto majčkene dojenčke morda to res drži, malo večji pa mislim, da že bolj raziskujejo z ročicami in zato malo manj "žvečijo", pa tudi žogice niso najbolj primerne za držanje in dajanje v usta. Seveda, pa so tudi izjeme. ;)

      Izbriši
  2. Krasne žogice in čestitke za teto ;)))))))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ti pa res vedno znova presenetiš. Prav ljubke so. Moja mala Alja je nora na žogice le kako bi šele pogledala če bi videla te tvoje. Super so!

    OdgovoriIzbriši
  4. Luštne so, bravo! Kaj uporabljate kot polnilo?
    Sem se pa tudi jaz spraševala koliko je filc primeren za malčke, mogoč je bolje kakšen trši bombaž?


    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kot sem dopisala zgoraj se strinjam, kar se tiče manjših dojenčkov, ti bi te žogice tudi težko držali in obdržali v rokah, da bi jih spravili še v usta. Bom pa kmalu izvedela iz prve roke. ;)

      Kot polnilo uporabljam pa polnilo povštrčkov.

      Izbriši
  5. Krasne živalske žogice so nastale. Čestitam!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasne su loptice i odlična ti je ideja kako od jednostavne loptice napraviti zoo-vrt :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasne su loptice i odlična ti je ideja kako od jednostavne loptice napraviti zoo-vrt :-)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...