sreda, 1. avgust 2012

Vrečke za darila ali male zaklade

Zakaj ne bi bila darilna vrečka hkrati že darilo? No, seveda je potrebno v vrečko skriti še kakšno manjše presenečenje, a zakaj ne?


Črt je prav navdušen risar in z velikim veseljem vsakemu malemu ali velikemu prijateljčku za rojstni dan nariše risbico. Do sedaj smo jih uporabljali za voščilnice. Ker mi je bilo kakšne od teh risbic kar malo škoda, jih Črt sedaj s flumastri za tkanine riše na blago, jaz pa iz njih naredim darilno vrečko. Priznam, da je lepo videti malega umetnika, s kakšnim veseljem in ponosom predaja darila. Če sem čisto iskrena, tudi jaz kaj dosti ne zaostajam. :)

Kakšna seveda mora ostati tudi doma, saj je vedno veliko tistih malih igračk, dragocenih zakladov, ki jih je potrebno spraviti na varno in za take primere so te vrečke kot nalašč.

Imate morda še kakšno idejo, kako uporabiti risbice najmlajših?

Maja


13 komentarjev:

  1. Super ideja, kako uporabiti slikice. Bravo za malega umetnika in iznajdljivo mamico :) Prav luštni vrečki sta.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična ideja in čudovita izvedba!!! Super sta.

    OdgovoriIzbriši
  3. Wow, bravo...res super ideja in kakšne lepe risbice. Sama nisem ravno nadarjena za šivarijo. No, nikoli se nisem niti lotila. Sem pa sinu, ko je bil mlajši, velikokrat risbice zalikala na kakšne dolgočasne, enobarvne majice in te so bile potem najbolj nošene. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super ideja! Do sedaj smo kar direktno risali na majčke, ampak res, zakaj ne bi kar slikice gor zalikala. Hvala. :)

      Izbriši
  4. Mislim res hecno - tudi jaz trenutno šivam vrečke za darila :) Žirafe, vrečke... kaj bova pa naslednjič počeli skupaj ;) Takele vrečke z otroškimi risbicami sem tudi že delala, so mi pa tvoje všeč, ker so res veselih barv. Iz njih sem naredila tudi velike igralne blazine, predlagam pa še otroško posteljnino, sestavljeno iz več porisanih kvadratov ali pa kakšno obešanko s porisanimi žepi za igrače...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Si me prav nasmejala. Da sva tako usklajeni! Morda bi se res lahko zmenili za kakšno delavnico in kar skupaj ustvarjali. :)

      In res ti hvala za cel nabor odličnih idej, kar ne vem, katere bi se prej lotila. Morda posteljnine, ker mlajši septembra dobi pravo veliko posteljo. Odločitve, odločitve... Sladke. :)

      Izbriši
  5. Odlična ideja, uporabno in krasno darilo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ideja, kako ohraniti risbe malčkov. Seveda mora biti še mama ustvarjalna, ki risbice "zašije". Super za oba!

    OdgovoriIzbriši
  7. To je res fantastična ideja, da se risbice ohranijo in imajo praktično vrednost.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jaz bi vsekakor vse njegove risbice poskenirala. Lahko bi tiste, ki so različnih velikosti in na različnih materialih, naprintala v fotoknjigo. Če so enakih velikosti, bi jih lahko kar zvezala v knjigico. Ampak jaz sem na knjige, saj veš.
    Če mu pa daš enako velike kose (lahko bele ali pisane) blaga, da jih poriše, mu lahko sešiješ čisto posebno prešito odejo. Ali sešiješ kakšno blazino za nono. Itd.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Same super ideje! Tale s foto knjigico mi je še posebno všeč, bi se dalo res simpatično narediti, pokombinirati še s kakšnimi fotkami. Res super, hvala. :)

      Izbriši
  9. Zelo simpatične vrečke. Bravo mali umetnik!
    Moje predhodnice so sicer že dale kup luštnih in uporabnih idej, tako da dodajam le še eno. Poskeniraš risbice s papirja in jih natisneš na tisto posebno folijo, ki se nalika na majčko. Tako ima lahko tudi majčko s svojo umetnino. Druga opcija je seveda, da riše direkt na navadne bele majčke...

    OdgovoriIzbriši
  10. Simpatična ideja. Bom kdaj uporabila, da bova lahko s sinom skupaj ustvarjala še nekaj novega.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...