sreda, 20. oktober 2010

Kravica Katka gre v vesolje - ali iz majhnega raste veliko

Ja, doma imamo prvošolčka. Čeprav se imamo namen čez eno leto seliti, smo se po tehtnem razmisleku le odločili, da je prav, da ima prvošolček bolj šolarsko sobico, da se lahko umakne pred zelo radovednim bratcem in kaj v miru ustvari. Majcena sobica, ki jo lahko pogledate v starejši objavi, je tako dobila stilsko preobrazbo.


Želje stranke so bile: dvignjena posteljica (to si zelo želi že od tretjega leta), moder udoben stol in da kravica Katka ostane na steni. Želje mame pa, da ima več predalčkov, da bo lažje ohranjal red v sobici in "problematične" stvari skril pred radovednimi ročicami dvoletnika, ter veliiko mizo, za katero bo lahko pisal, risal, pač počel, kar si bo želel. In da bi ostalo še kaj prostora za igro.

Obstoječi postelji smo dokupili noge, dodali mizo in omarico pod njo, vse s sistema Flexa. Predalčki in poličke pod posteljo, so iz Ikeje.


Obdržali smo obešanke iz blaga za knjige, le malo drugače smo jih postavili.



Najbolj vesel pa je bil svoje nove vesoljske mize. Kupila sem res poceni enobarvno lučko in jo pobarvala.


Pod folijo na mizi sem zataknila čudovite barvne fotografije vesolja. Dodala sem še globus, ki ima v notranjosti lučko.



Na zadnjo stran stola, ki je bila čisto preveč dolgočasna sem v stilu zvezd narisala veliko zvezdo in čez dodala njegovo ime.


Na steno sem prilepila še dve pobarvani modri leseni ščipalki, na kateri sem obesila dve pomembni sliki. Prva ga spominja na njegovo veliko strast plezanje, druga pa na dan, ko je na naše veliko presenečenje preplaval neverjetno razdaljo na morju, ki je bila pogoj za nakup plavutk.

Ni lepšega kot velik objem, poljubček v zahvalo, iskreno veselje, da tako lepe sobice še ni videl :) Srečen otrok, presrečna mama ;)

Maja

15 komentarjev:

  1. Vaaaaau, super! Prav domiselno si uredila vse skupaj. Tele dvignjene postelje so res "zakon". Pri nas smo vsem trem nabavili dvignjene, kljub temu, da je zdaj v hiši prostora dovolj. Dva kvadratna metra, ki jih na ta način pridobiš sta vedno dragocena. Upam, da bo užival!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno, jako mi se sviđa!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Raj za šolarja, super 'pike na i'! Še lepši pa občutek, ko sta oba vesela, a ne?

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo lepo in kreativno. Res pravi raj.

    OdgovoriIzbriši
  5. O mami tako sobico bi pa tudi jaz. Obljubim, da bom zelo zelo pridna ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super preobrazba in dvignjena postelja se tudi meni strašno dopade. Pa seveda vsi tvoji domisleni dodatki, ki dajo sobici pravo dušo.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja prav lepo sobico si mu uredila. Ti bi bila za kakšno takšno stilsko preobrazbo doma. Te takoj povabim k nam, kjer se ravno ukvarjamo s težavo otroške sobice. Vsi obupajo, ko vidijo mansardno stanovanje jaz bi pa tako rada mojima punčkama ustvarila lepo kraljestvo,.. Ja bom morala kar sama... Maj je pa res lahko zadovoljen, zelo lepo in domiselno si se potrudila.

    OdgovoriIzbriši
  8. Kakšna lepa soba! Tvoja otroka sta pa lahko res vesela, da imata tako ustvarjalno mamo, ki se ji tudi ljubi. Imam kar slabo vest!

    OdgovoriIzbriši
  9. Takoooo zelo lepa sobica! Kar fauš sem Maju zanjo. Jaz bi takoj bila v njej ... ja, vem - malo me še na otroško vleče včasih. Ampak ob pogledu na tako topel in lep prostor ne morem drugače.
    Prijetno bivanje malemu prvošolčku!

    OdgovoriIzbriši
  10. Seveda ni še nikoli videl tako lepe sobice, ko si jo pa tako premeteno prilagodila, da je njemu ravno prava. Supermami! Strašansko mi je všeč :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Kaj ne bi bil vesel, ko pa je sobica pisana na njegovo kožo (takorekoč ;) Super stilska preobrazba in osebna nota - ne take sobice nima vsak!

    OdgovoriIzbriši
  12. Krasna sobica, ja veselje otrok je najlepše plačilo!

    OdgovoriIzbriši
  13. Super sobica! In hudo všeč mi je ideja z dvignjeno posteljo - tako je res izkoriščen ves prostor...

    Mlademu šolarju pa veliko znanja in veselja do šole! :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. kakšne dobre ideje, super prenova !....idejo z obešankami za knjige si bom pa sposodila, super je :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...