sreda, 20. julij 2016

Zapestnice prijateljstva - poletno ustvarjanje z otroki #1

Ideje za poletno ustvarjanje z otroki pridejo vedno prav, še posebno takrat, ko je najbolj vroče in morajo biti v senci, ti pa jih želiš motivirati, da ne bi »viseli« samo na telefonih in tablicah. Vsako leto v ta namen vzamem s seboj na dopust škatlo različnega ustvarjalnega materiala, kakšno stvar pa poiščemo tudi na plaži ali recikliramo.

Fanta sta sedaj stara 8 in 11 let in vsako leto ju je težje motivirati, težje je tekmovati s telefoni in tablicami. Se tolažim, da verjetno nisem edina. Eden od zlatih adutov, ki ga imam, ideja za poletno ustvarjanje, ki je vedno aktualna, je izdelovanje zapestnic za fante. Na srečo, me tudi letos ni pustila na cedilu.


Morda bi kdo pomislil, da zapestnice niso za fante, a moja dva fanta, oba nečaka in vsi sosedovi fantje, ki so letos in v preteklih letih ustvarjali pri nas, so bili navdušeni. Tako lepo jih je pogledati, ko kot mali petelinčki ponosno paradirajo naokoli in razkazujejo svoje umetnije.


Najboljše pri izdelavi zapestnic je, da je izdelovanje zapestnic mogoče zelo enostavno prilagoditi starosti in zmožnostim otroka. Mlajši otroci lahko nizajo večje perlice na elastičen laks, ki ga potem le zavežete v zapestnico, starejše otroke pa že lahko naučimo različnih tehnik vozlanja. Zelo pomemben je tudi izbor materiala.  Mlajši otroci zelo radi posegajo po pisanih, veselih perlicah, starejši imajo rajši temnejše vrvice, žico in perlice s kovinskim izgledom.

Letos smo se prvič lotili izdelovanja zapestnic prijateljstva iz prejic za vezenje. Malo težje in bolj zamudno, a končni rezultat je tega vreden. Naučili smo se tri različne tehnike vozlanja s pomočjo navodil v tem filmčku:


Dodatno sem se sama preizkusila tudi v zapestnici prijateljstva s srčki, ki pa je bila še za mene izziv, za fanta pa bi bila zagotovo pretežka. Se je pa splačalo potruditi, saj je zapestnica res simpatična in jo sedaj z veseljem nosim. Če še koga zamika, so odlična navodila tukaj:


Zapestnica na roki pa seveda ne more biti samo ena in tako smo veselo vozlali in prepletali, nekaj zapestnic prijateljstva smo naredili tudi za darilo za prijateljčke. Čas nam je hitro minil, telefoni in tablice pa so si malo odpočili.

Imate tudi vi kakšnega ustvarjalnega aduta za ustvarjanje z otroki? Aduta, ki konkurira telefonom in tablicam? Mislim, da nam mamam vsaka ideja pride prav. :)

Želim vam čudovito ustvarjalo poletje,

Maja

3 komentarji:

  1. Prave cool zapestnice ste ustvarili.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooo spomini na mojo mladost:):):) Zagotovo naredim eno za mojo hcerko:) Super, da fanta se vedno zelita ustvarjati, upam da bo takp tudi pri nas...

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasne zapestnice ste naredili. Tudi moja2 sta jih rada nosila, zdaj pa očitno, kar malo pozabila nanje. Samo naše niso bile tako fensišmensi, ker so bile kupljene.
    Pa hvala za navodila.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...