torek, 10. maj 2016

Korak iz cone udobja - Pomladno zelen košek za pletenje in kvačkanje


Rada imam zeleno, še posebej svežo, spomladansko, a nekako pri šivanju po njej ne sežem pogosto. Zakaj, še sama ne vem. Pravzaprav se tega nisem niti zavedala, dokler nisem dobila prošnjo, če zašijem še en košek za pletenje, a v pomladno zeleni barvi. Bila sem prav presenečena, kako malo izbire je bilo v moji zalogi. Ker pa je v vsaki stvari tudi nekaj dobrega in imam rada izzive, je bil to zame na koncu super izgovor, da pokukam v trgovino z blagom in zalogo malo dopolnim.

Kaj skombinirati k zeleni barvi? Belo, roza, rumeno … No, vrč poln rumenih tulipanov, ki se je bohotil pred menoj na moji kuhinjski mizi, je odločitev sprejel namesto mene. Sončno, živahno, toplo rumeno!


Tako je nastal nov cekrček za pletenje in kvačkanje, spomladanskih barv, v zeleno rumeni barvi in z majhnim veselim metuljčkom na njej. Tako kot se za pomlad spodobi. Sem imela pa kar veliko tremo pri izdelavi, saj ga je naročila ustvarjalka, ki jo spremljam že leta in katere delo zelo cenim. Priznam, da sem si oddahnila in sem še dvojno bolj vesela, da ji je košek, kot je nastal, všeč.

Zakaj trema? Eno je, ko nekdo vidi izdelek, točno tak kot bo in reče, jaz bi takega. Ko pa »prodajaš« mačka v žaklju in lahko obljubiš samo, da bo prevladovala pomladno zelena barva, je težje, ker tisti, ki je naročil, pravzaprav ne ve točno, kaj bo dobil. Vam je znano? Bo unikatno in bo presenečenje, to je edino kar lahko obljubim. Res cenim naročnice, ki ti zaupajo dovolj, da ti pustijo proste roke in se pustijo presenetiti. Taki izzivi mene premaknejo iz cone udobja, iz območja najljubših barv in kombinacij, iz znanega in preizkušenega, prisilijo me, da razmišljam drugače, poskusim kaj novega in prav zaradi tega sem jim globoko hvaležna. Tako nastali izdelki sicer vzamejo več časa in energije, a občutek, ko na koncu gledaš izdelek, ki ti je uspel, in veš, da si ga ustvaril ti in ga brez izziva ne bi bilo, je neprecenljiv.

Se to dogaja tudi vam? Se tudi vi zalotite, da posegate po znanem, preizkušenem? Imate tremo, ko naredite izdelek po naročilo, kjer vam naročnik prepusti vso ustvarjalno svobodo? Imate rade take izzive? Me res zanima, bom vesela vaših komentarjev.

Želim vam, ustvarjalno pomlad, da bi premikale svoje meje in vsaj občasno raziskovale izven cone udobja.

Maja

6 komentarjev:

  1. Krasne barve in lepi vzorci so na tej torbici/cekarčku. Nič čudnega, da je bila naročnica vesela.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako je luškan pravi pomladanski.
    Tudi meni se to dogaja, sploh ko delam kaj za drugo ustvarjalko. Takrat se hočem še bolj potrudit in trema je tukaj.
    Če je naročnica zadovoljna, potem si lahko tudi ti ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Simpatično pisan je tale cekarček. O tremi pa ne bi, ker v podobnih trenutkih kar butne na dan in nič ni dovolj dobro.

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj kako je lep , sončen, pomladen. Ja zmerja je tako, tudi pri meni, imam tremo in zato včasih kar veliko vprašanj dajem naročnikom, ali pa da mi pošljejo kakšne fotografije, linke, da vsaj malo vidim, kaj jim je všeč :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Trema, ko delam za drugo ustvarjalko je vedno prisotna in mislim, da bo vedno tako :) In, draga Maja, tale tvoja čudovita torbica je priromala v moj dom kot Martinino darilce in jaz sem navdušena nad njo. Barve in vzorce si fanatstično skombinirala in zelo lepo je narejena in super paše v moje stanovanje. Hvala tebi in Martini za to čudovito presenečenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne morem verjeti, da je prišla do tebe! Kakšno tremo bi šele imela, da bi to vedela prej. :)
      Res sem vesela, da ti je všeč, tako lepe besede iz ust ustvarjalke, katero delo je vrhunsko, prava paša za oči, res cenim. Naj ti dobro služi. Res hvala, da si si vzela čas in mi to sporočila, si mi prav polepšala dan.

      Izbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...