ponedeljek, 25. januar 2016

DIY Star wars kostum: Darth Vader

Če imate doma fanta ali moškega, ne glede na leta, vas je Star wars oz Vojna zvezd evforija vsaj oplazila če že ne zajela. Pri nas se je začelo pred temi leti, ko je bil mlajši še v vrtcu. Poznal je vse glavne like čeprav filma še ni videl. Najbolj se mu je dopadel Yoda, ker je bil majhen ampak pameten in tako je na njegovo veliko željo nastal moj prvi Star wars kostum - Yoda.

Ko sta si fanta kakšno leto kasneje ogledala filme, smo bili pečeni – Lego kocke, pobarvanke, slike, majčke, štumfki … Ni da ni. Ampak navdušenje je samo še rastlo. Vrhunec je doseglo lani, ko sta si oba fanta za pusta zaželela Star wars kostum, mlajši je želel biti Darth Maul, starejši pa Darth Vader. Ja, so pri nas zmagale temne sile. ;)


Danes vam predstavim, kako sem doma hitro in poceni naredila kostum Darth Vaderja, ki se je izkazal za zelo enostavno nalogo. Potrebujete namreč le najbolj osnovno znanje šivanja, pa malo printanja in lepljenja.

  1. Ko sem iskala poceni črno blago, se je izkazalo, da bom najceneje prišla čez, če kupim črno posteljnino v eni od nizkocenovnih trgovin. Blaga se za izdelavo kostumov res ne splača kupovati. Iz samo ene posteljnine za zakonsko posteljo sem na koncu sešila dva kostuma: Darth Vaderja in Darth Maula. Iz posteljnine sem najprej zašila ogrinjalo, za to potrebujete pol kroga blaga, ki ga pri glavi malo odrežete v polkrogu. Če imate dovolj blaga (jaz sem malo šparala, saj sem rabila dva kostuma), ga naredite tako dolgega, da bo prišel skoraj do tal. Moj je malo krajši.
  2. Za pod ogrinjalo, za čez ramena sem zašila še en kos, kjer sem s srebrnim akrilom pobarvala črte (se lepše vidi na zgornji sliki).
  3. Na papir, na katerega lahko s tiskalnikom natisnete sliko, jo potem izrežete in zalikate na blago, sem natisnila gumbe, ki jih ima Darth Vader na prsih. Izrezano sem nalikala na črno majčko.
  4. Spodaj je oblekel črne hlače in morale bi biti seveda črne nogavice, pa smo za shooting malo spregledali. :S
  5. Za okoli pasu smo naredili trak z vsemi gumbi in stikali, ki jih Darth Vader seveda potrebuje. Na tri škatlice sem nalepila na papir sprintane gumbe. Škatlice sem povsod, kjer ni bilo slike pobarvala s črnim akrilom, nato sem škatlice prelakirala s prozornim lakom. Izdelane škatlice sem s silikonsko pištolo nalepila na zarobljen trak blaga, pas, ki ga je zavezal okoli pasu.
  6. Masko in svetlobni meč smo kupili. 

Starejšemu, ki ni bil prepričan, ali se bodo prijatelji v petem razredu še šemili ali ne, se je zelo dopadlo, da je lahko šel v šolo skoraj normalno oblečen (črna trenirka in črna majica s potiskom). Ko se je prepričal, da so maškare tudi v petem razredu še aktualne, se je hitro in enostavno transformiral v Darth Vaderja.

Material in kupljeni dodatki so me na koncu prišli več kot pol manj, kot so bile cene kostumov v prodaji. Priznam, da sem bila prav zadovoljna.

Kako pa je pri vas? Se veselite pusta, se radi našemite, ali pa se najraje našemite v sami sebe? ;)

Naj bo sila z vami,

9 komentarjev:

  1. Moj poklon kreativni mami,ki je pripravila krasen kostum.Pri nas bo letos en poškodovanec, ki se bo le umil,ena Ninja-kostum pride prav še od lani in ena mala Elsa kostum zanjo s kronico, rokavicami sem naročila ne ebayu in navihana Pika nogavička ki je nabavila le lasuljo ostalo imam še izpred let. Le pust naj še pride.lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Wau!!! Čudovit je! Ja, pri nas tudi razsaja starwars virus, ampak takole pridna kot si bila ti, ne bo šlo :). No, zaenkrat nimamo še nič pripravljeno, bo kar kaj od lani.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično si se znašla, kostum je fantastičen. Naš bo čarovnik, mislim, da že tretje leto zapored. Zadnja dva tedna že pridno trenira trike, ki jih bo predstavil sošolcem. Gre pa, tako kot tvoj, v šolo v črnem, tam pa su še natakne ogrinjalo in klobuk.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ah, kako mi je to znano ;) Naš tamali je tudi čisto noter padu ;)
    3 leta zapored je bil Darth Vader (z isto masko in mečem, le da je imel samo črno ogrinjalo).
    Krasno ogrinjalo si mu naredila.

    OdgovoriIzbriši
  5. Maja, originalen kostum! Dobro si se spomnila s črno posteljnino :) Verjetno res najbolj poceni varianta, da prideš do blaga.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično si opravila delo, čisto originalen je.

    OdgovoriIzbriši
  7. Bravo, res originalno in super je izpadlo. Mi se zadnje čase bolj malo šemimo :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Naš bo tudi Darth Vader masko,meč in ogrinjalo že imamo.Rabimo pa še pas in majico s poslikavo.Zanima me kje ste vi dobila sliko, ki ste jo potem nalikala na majico? Drugače ste pa res super izdelala kostum prou originalen je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super za še enega Darth Vaderja. :)
      Da sem dobila sliko, sem poiskala sliko kostuma, ki je bila visoko resolucijska in frontalna - da se je detajl lepo videl. Le-tega sem nato izrezala iz cele slike, povečala na ustrezno velikost in natisnila na papir. Enako sem naredila z gumbki na pasu. Upam, da pomaga.

      Izbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...