četrtek, 16. maj 2013

Moj vintage

Včasih enostavno paše, da se vsedem za stroj in nekaj zašijem. Brez načrtov, brez naglice. Le jaz, kosi blaga in moja mašinca.



Tako je nastala tudi majhna okrasna blazinca, z ročno izvezenim detajlom, ki ji upam da vintage pridih. Ta stil me sedaj že nekaj časa drži in nič ne kaže da se ga bom naveličala. Pravzaprav se stanje slabša. Sedaj se seli že v mojo garderobo, otroci in dragi so sicer trenutno še varni, ampak nikoli se ne ve.

Pravzaprav ne vem, kaj je točno tisto, kar me tako privlači. Kombinacije barv in vzorcev? Pridih starih časov, občutka, da čas bolj počasi mineva? Občutek za detajle in podrobnosti, ki jih, tako kot so jih naše babice, z ljubeznijo vlagam v izdelke. Izdelke, ki nekoč niso nastajali čez noč in niso bili ustvarjeni za hitro porabo, temveč da trajajo, imajo vrednost in svoj namen. Pa ne le funkcionalni temveč tudi estetski. Pogosto se spomnim svoje babice in vseh njenih izdelkov. Želim si, da bi se jih več ohranilo. Verjetno je vse to in še kaj. Pa na koncu koncev verjetno niti ni pomembno, pomemben je občutek in energija, ki mi jo dajejo.

Ja, upam, da vam je vintage stil všeč, ker ga boste tu, v  mojem kotičku, zagotovo še velikokrat srečali.

Maja


14 komentarjev:

  1. zelo všeč in tale blazica je krasna....se že veselim novih izdelkov :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasna je tale blazina. Cudovita barvna kombinacija in pridih starih casov ji dajejo posebno noto. In ta rocno izvezen motiv je naravnost prekrasen. Zelo lepo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čisto v mojem stilu je ta blazina :) Enkratna je in upam, da bo šla iz roda v rod.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooo vse od barve, blaga in osrednjega vezenega motiva je čudovito. Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo si napisala in sešila lepo blazino. Meni je všeč vse, kar ima pridih preteklosti in hranim skoraj vse kovterčke, povšterčke, oblekice in igračke, ki jih je sešila moja stara mama. Kolikokrat jih pogledam, začutim staro mamo in si mislim, ej mama, koliko bi me lahko naučila, če bi še bila tu...vsi otroci se igrajo s temi stvarmi, tolikokrat oprane, pa tako lepe. Maja, kar šivaj vintage, sebi in tudi nam, ki smo le občudovalci, v veselje. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Čudovito.Tudi jaz se še akr ne morem ločiti od dolečenih izdelkov, upam, da bodo ostali še dolgo pri nas :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. iii kako je fletna; lepo si jo sešila :-)) Všeč mi je!

    OdgovoriIzbriši
  8. A ni to najboljše od vsega? Spraviti se k ustvarjanju brez podrobnega načrta... pa naj se vmes zgodi samo uživanje v nastajanju nečesa novega :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudovita je!!Ti res verjamem, da si uživala, ker mi je to znano :):)

    OdgovoriIzbriši
  10. Krasna je, zapis pa prav poboža srce.

    OdgovoriIzbriši
  11. oh kako je lepa! Ustavrajanje je pa tako hrana za dušo, tako da rada verjamem, da jo je bilo tudi fino delati.

    OdgovoriIzbriši
  12. O ja, zelo mi je všeč ta starinski stil, ki ni več nič starinski. Tudi tvoja blazinica je izredna v barvah in vzorcih. Izvezeni detajli pa oh in sploh!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...