nedelja, 3. junij 2012

Stenska poslikava s šablonami

Imamo jo! Novo predsobico. Škatle, ki so bile tu od selitve, so končno odšle. Vsi čeveljčki so v omari in oblačila lahko normalno obesimo. Samo še ogledalo obesimo, dodamo nižje obašalnike za tamaladva, nekaj za dežnike, stolček, pa je.


Saj mi je kar nerodno, a od snežno belih sten samo tri mesece nazaj ni ostalo več dosti. Ker pa se nima smisla razburjati, jih bom do "ogrožene" višine na najbolj izpostavljenih mestih raje pobarvala s pralno barvo. Začela sem z novo predsobico. Upam, da bo res bolj odporna na umazane rokice in blatne čevlje. Kakšne izkušnje?


Za poslikavo okrasnega pasu na steni sem uporabila šablono. Res bogato izbiro imajo v trgovinici v City parku v Ljubljani, poleg vhoda v otroški H&M. Šablone so samolepilne, tako da je uporaba res enostavna. Barvo nanašamo s tapkanjem z gobico (ponavadi odrežem kar košček pomivalne gobice, zato so pogosto tako čudnih oblik, da se ne boste čudili). Pomanjklivost je le, da po nekaj uporabah lepilo slabše drži, zato šablona ne stoji več tako ravno in linije so lahko manj ostre.


S končnim rezultatom sem priznam zadovoljna. Ni pa bilo tako nekje na polovici, ko je bilo vse preveč svetlo roza in sem prav žalostno gledala kaj naj. No na srečo, se da vedno vse tudi prebarvati. :)

Pa ve? Prisegate na belo barvo sten ali pa rade barvate? Močne barve, pasteli?

Bodite lepo,
Maja


12 komentarjev:

  1. Luštno zgleda tale vaša predsoba :) v stanovanju sem imela kar nekaj sten živo pobarvanih oz. po eno steno na prostor. predsobo pa v celoti nežno rumeno. Tu se kar ne odločim, razen v moji ustvarjalnici. Verjetno zato, ker prostori zaradi (še vedno, ampak ne trajno) lesenega stropa ne delujejo tako zelo svetli. Potem pa začnem z barvami :)
    Aja, za šablone si lahko kupiš lepilo v spreju, tako, ki samo začasno prilepi, kot tixi. jaz sem ga kupila v Bauhausu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sonja hvala za namig glede spreja. Leseni stropi pa verjamem res potemnijo prostor. Tvojo ustvarjalnico sem pa videla na slikah in si izbrala odlično barvo! Kako mora biti šele ustvarjati v njej. :)))

      Izbriši
  2. Zelo, zelo simpatično.
    Nisi imela problemov s samolepilno šablono? Meni je po odstranitvi šla s stene tudi osnovna barva stene :( Pa ni bila nekaj "žnj" kvaliteta :)
    Pri nama so same pastelne oz. umirjene barve. Preveč močne barve me živcirajo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Težav res nisem imela nobenih, morda je razlog v tem, da sem uporabila pralno barvo? Umirjene barve pa tudi mene bolj pomirjajo in mi zadnje čase veliko bolj pašejo kot močne.

      Izbriši
  3. Odlično ti je tole uspelo. Meni se je dogajalo isto kot Heleni. Zato sem obupala in so stene pač enobarvne. So mi pa všeč močne barve vsaj na eni steni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepa predsobica in črte in vzorec so mi zelo všeč. Sama sem prisegala na precej intenzivne barve in se grozno počutila v čisto belih prostorih. Sedaj pa se počasi zadeva obrača in se vračam k belim stenam, vseeno pa pustim še kakšno v barvah. Brez barv vsekakor ne morem.

    OdgovoriIzbriši
  5. zelo simpatično in vredno posnemanja

    OdgovoriIzbriši
  6. Mnjah, mi pri selitvi nismo imeli pojma, kakšna barva nam bo "sedla" v katerem prostoru. Tako da smo vse prebarvali na belo, ob naslednjem pleskanju se bomo pač odločali za kaj drugega (če sploh). Se čisto dobro počutimo zaenkrat.
    Po dveh letih nas potacani vogali, obdrajsana stena pri vhodu itd sicer motijo, vendar (še) ne toliko, da bi kaj ukrenili... Smo se zavedali, da pri treh mulčkih drugače ne bo šlo, pa se vseeno nismo odločili za kaj drugega oziroma nisva našla nobene ustrezne rešitve, ki bi nama bila všeč. Pralna barva je zanimiva ideja...

    OdgovoriIzbriši
  7. Aja, sicer pa čestitke in pokloin, da ste se znebili škatel od selitve... Mi še zdaj kje kakšno premoremo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi jaz sem se odločila, naj celo pobarvajo kar belo in prav paše. Iz svoje kože pa ne morem, da ne bi vsaj malček barve tu in tam dodala. Glede škatel pa... poslovili smo se le od tistih v predosbi. So kar trdovratna zadevica te škatle, jih bomo verjetno še nekaj časa gledali ;)

      Izbriši
  8. Po tem, ko smo neumetniške risarije otrok prejšnjih lastnikov stanovanja morali s trdo roko odstranjevati dober teden dni, so me dolga leta prepričale le bele stene. Danes imam že željo po "akcentnih", poudarjenih stenah. Zaenkrat le v dnevni, kot okvir za novo televizijo in sicer močne barve, ki odsevajo barvo pohištva in tepiha.... Pa da ne boš mislila, tvoja roza mi je vseeno izjemno všeč!

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasna je, meni je všeč ta romantičen pridih...če najdeš kakšno dobro zadevo za dežnike, se priporočam za informacijo...mi jo še nismo našli namreč :-) Sem pa jaz za bolj intenzivne barve :-)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...