nedelja, 13. maj 2012

Podeželski pridih

Ob selitvi smo obdržali kar nekaj pohištva iz starega stanovanja. Med njimi je tudi kuhinjska miza s šestimi stoli z zelenim sedalom. Najprej je bilo mišljeno, da jo bomo dali v mojo ustvarjalno sobo (jaaa, prostorček samo zame :)), po dveh mesecih "začasnega" bivanja v kuhinji pa smo si bili enotni, da ostane tam kjer je.


Po dolgem času sem spet zavila v Kilometer, kjer me je pričakala prenovljena trgovinica s še večjo izbiro. Kar nisem vedela, kje naj se lotim brskanja, da kaj ne bi spregledala. Ja priznam, v takih situacijah postanem majhen, neučakan otrok, ki bi imel vse, če bi se le dalo.


 Med novostmi sem našla čudovito močnejše črtasto-rožasto blago. Kot nalašč, da že malo zmatrane stolčke prenovim, pomladim in jih naredim bolj "podeželske". :)


In tako je mašinca po daljšem času, ko sem jo prav pogrešala, spet zadrdrala... Čeprav bi bilo enostavneje sedala preobleči, sem se iz praktičnosti odločila, da raje naredim pregrinjala, ki jih lahko snamem in operem. Pri majhnih otrocih, se mi zdi to bolj praktično. Kako se bo obneslo v praksi, pa vam še sporočim. Da se lepše prilegajo, sem jih spodaj malenkostno pričvrstila kar z buckami in prav super je izpadlo. Prvi vzorčni je tako narejen. Sedaj jih rabim le še 5 in ene dva za rezervo.

Če sem lahko malo radovedna. Če ne bi bilo nobenih omejitev, kakšen stil bi vi izbrali za svoje stanovanje oz. hiško? Bi veliko spremenili, ali pa vam je čisto všeč, tako kot je?

Radovedna Maja ;)

10 komentarjev:

  1. Luštna preoblekica za stole, taka res podeželska. Tudi jaz sem kar stala pred Kilometrom, ko so ga odprli in odprtih ust gledala :) Všeč mi je :)
    hmm. stil doma.. ta bo pa težka :) Pred kratkim sem bila na obisku v novi hiški in zelo hitro vzdihnila.. jaaa, tkole bi.. potem pa si priznala, da je lepa, a preveč sterilna. Jaz bi barve. Oz. bom barve :) Verjamem, da dom nastaja, se spreminja, raste s prebivalci.. nikakor ne bi želela imeti povsem enakega celo življenje :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Glede na to, da smo se preselili pred 4 meseci, nam tako kot je povsem ustreza. Imamo pa precej pisano stanovanje. Naslednjič bi morda dala malo bolj umirjeno in resno, ampak menda ima stanovanje dušo in da je prav fajn, pravijo drugi. Nam je pa tako ali tako super.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super ideja za te snemljive prevleke, mi smo dali gor kar umetno usnje, je lažje se samo obriše, kot, prej, ko smo imeli blago. Drugače pa ,ko bom velika in bom imela hiško:) Bo po vsej verjetnosti v romantično-podeželjskem stilu, no, vsaj moja sobica,..pri otrocih bom pa bolj njim prepustila izbiro....skupni prostori pa,..hm...se bomo mogl vsi strinjat, da nam je všeč;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Predelani stoli zgledajo dosti lepši (vsaj meni :)) kot prej in se mi zdi, da naravnost pašejo v vašo hiško.
    Za moj okus (in na srečo tudi možev) je najbolj pisan na kožo romantično-podeželski (enako kot Biljani :)). Ampak bolj francosko podeželski - svetlo, naravno pohištvo, barve sten so umirjene, romantični dodatki ... Tako, da se spočijem in napolnim baterije in je hiška res dom :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Se bom še jaz podpisala pod ta romantično-podeželski stil. Sicer sama doma nimam preveč v tem stilu, ampak če bi si šla na novo urejat, bi definitivno izbrala tega, vendar omejeno, da ne bi bilo preveč načičkano. Rada imam barve, vendar vse bolj prehajam v umirjene. Tudi meni so preoblečeni stoli zelo všeč.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako krasen blog! In tele prevleke so mi zelo zelo všeč. Ko bom enkrat zrasla v veliko punco in imela svojo hiško.. Bo v njej gotovo tudi nekaj take "kmečke romantike". Trenutno je pa itak tudi naše stanovanje v delu in prenovi, tako da mogoče že zdaj kaj takega vključimo. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kot da bi bili novi. To da so snemljivi je pa sploh prednost. Vzdrževanje je s pranjem res lažje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Uffff, kakšno vprašanje... pri meni bi bilo vse v lesu in kamnu... klinkerju in steklu (atelje).

    Kilometer je pa sedaj za doma imet, haha.

    OdgovoriIzbriši
  9. To pa je stilska preobrazba. Tudi meni so stoli sedaj bolj všeč. Ni kaj, izbira blaga je zelo pomembna.

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasne prevleke! Jaz imam rada barve v naši hiški, spremenila? Kaj vem, zaenkrat nič :-)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...