četrtek, 17. maj 2012

Mami, jaz bi palačinkovo torto, tako kot Findus

Črt je v torek praznoval štiri leta. Je zelo zadovoljen mali mož, ki nima veliko posebnih želja. Edina prava želja je bila, da bi imel za svoj rojstni dan takšno palačinkovo torto, kot jo ima Findus, ki rojstni dan praznuje kar trikrat na leto. Pa da bi bil na njej levček. Če ne poznate zabavnih prigod Petersona in njegovega mačka Findusa, vam jih res toplo priporočam. Pri nas jih obožujeta oba in se zraven krohotata kot pečena mačka. 


Po premisleku sem se odločila, da namesto navadnih naredim raje ameriške palačinke. Na Kulinariki sem našla recept, ki je res uspel. Palačinke sem nekoliko napojila (lahko bi jih še bolj), jih pošteno napolnila z jagodami in namazala s smetano. Torta je bila sicer nekoliko manjša, a rezala se je kar lepo.


Za okras sem naredila levčka iz tičine mase, tako kot je bila želja slavljenca. Ker nisem imela dobrih barv pri roki in je bilo vse preveč pastelno, sem se na koncu odločila, da uporabim kar kurkumo za rumeno in rdečo papriko za rdečo barvo. In glej ga šmenta, otroci sploh niso opazili razlike. Tako imam sedaj povsem zdravo nadomestilo za barvanje.


Pa še eno majhno presenečenje sem mu naredila. Pri nas je postala že tradicija, da fanta za rojstni dan dobita rojstnodevno majico. Črtu sem na majčko narisala levčka s številko štiri. Bila sem presenečena, kako vesel jo je bil.  Je sedaj ne uspem niti dovolj hitro oprati in posušiti, saj bi jo rad ves čas ponosno nosil. Konec koncev, saj ga zastopim, da morajo VSI vedeti, da ima on sedaj že ŠTIRI leta!

V nedeljo nas čaka še ponovitev za družino. Potem pa polletni premor. Si predstavljate, kako pestro bi bilo, če bi rojstni dan, tako kot Findus praznovali trikrat na leto? Trikrat toliko daril? Tri torte? Vsaj tri zabave? Bi bile za? ;)

Rojstnodevno razpoložena Maja

13 komentarjev:

  1. Res coolska torta, majčka pa res taka, da bi jo, če si star veliko 4, nosil kar ves čas. Čestitke slavljencu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super torta in majčka! Findusa smo pa mi tudi večkrat prebrali, res je posrečen :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imejte se lepo te dni, ampak torta je pa fantastična!
    Pisano razigrana :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepa majčka, torta pa taka, da se mi kar sline cedijo. Hvala za namig, kaj naslednjič poiskati v knjižnici.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljena,

    redno spremljam tale blog in mi je zelo všeč. Seveda dobim kar nekaj idej za svoje ustvarjanje. Tudi jaz imam doma malčke, kar tri, pa bi jim tole risanko kupila. Nisem še slišala zanjo. Kje pa bi to dobila? To je več različnih delov ali je to le ena zgodba?

    Hvala in lep pozdrav ter še lepše ustvarjanje ti želim, Polona

    OdgovoriIzbriši
  6. Polona, knjigice o Findusu so izpod peresa pisatelja Svena Nordqvista. Pri nas jo lahko kupiš npr. pri Didakti: http://www.didakta.si/e-knjigarna/nagrajene_knjige/palacinkova_torta.html. Med ostalimi zgodbicami, je našima dvema zelo všeč še Ognjemet za lisjaka. Pa veliko smeha pri branju vam želim.

    OdgovoriIzbriši
  7. Krasno praznovanje in super torta, pa še boljša majica! ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Super si mu vse pripravila in majčka je carska.

    OdgovoriIzbriši
  9. Absolutno! Fešt ni nikoli preveč, če trikrat naleto, pa trikrat na leto. Pravzaprav mu zdaj pripadajo štiri, ko je tako ponosen na svoja leta.
    (Uf, koliko bi potem mamice feštale... :)) )

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala!

    @ Mojca Ta je pa res dobra! Bi bilo celo leto res ena sam doooolga fešta. :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Čestitke Črtu za štiri leta. Uau a ni najlepše, če imajo želje, ki jim jih lahko uresničimo? In potem smo vsi zadovoljni.Mmhmhm košček tele vaše torte bi tudi jaz poskusila in nosila takšno majčko :) kaj pa je to še eno ničlo zraven narisat :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Kakšna super torta in lepo presenečenje z majčko ....

    OdgovoriIzbriši
  13. Res si se zelo potrudila, pa iznajdljiva si tudi :)). Vem, da je vvsem tem veliko dela, a mogoče bi se lahko stlačili še dve zabavi v isto leto. A to bi bil res maksimum :))).
    Lep vikend.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...