nedelja, 27. maj 2012

Malemu se je odblazinilo

Sem iskala pameten izraz, ki bi dovolj natančno opisal stanje, v katerega je zapadel moj 7,5 letnik. Da se mu je odblazinilo, je morda še najbolj posrečen opis, ki sem ga našla.

Ker sama tako rada drdram na mašinco, je razumljivo, da je le ta toliko bolj privlačna za tamaladva. Nekakšen prepovedan sadež, ki ga mamica ljubosumno drži samo zase. No, mamica se je naposled le vdala, saj je Maj konec koncev upam že dovolj velik, da ne bo prstov vtaknil tja, kamor jih res ne sme in da bo z mašinco lepo delal. Strog nadzor pa je seveda vključen, ker mašinca je vseeno še vedno moja.


Kaj izbrati za prvi projekt? Nekaj enostavnega, da spozna mašinco, osnovne šive in kako usmerjati šiv. Da narediva blazinico, je njegov predlog. No, to bi šlo, si mislim. Ker se trenutno navdušuje nad morjem in ima tako opremljeno tudi novo sobico, si izbere morski motiv. Med Kilometrovo zalogo blaga, si izbere modro blago. Rad bi naredil morje in  jadrnico. No, tudi to bi šlo. Pomagam mu, pa niti ne veliko. Lepo ga je bilo opazovati, kako poememben se je zdel sam sebi, ko je končno lahko ON sedel za stroj in ON poganjal.

Nad prvim rezultatom je bil tako navdušen, da je sešil naslednji dan še dve enaki blazinci. Eno za bratca in eno za nono. Še dobro, da je moral potem k noni, ker drugače ne vem, kako bi ga spravila od mojega strojčka.

Priznam in verjetno ni težko razbrati, da sem sila ponosna mama. :)

Maja

13 komentarjev:

  1. Wau. Na tole si pa res lahko zelo ponosna!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav imenitne blazinice so nastale!
    Pri nas pa gospodična rada Fimo meša :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pri nas je podobno (starost tudi). :o) In tisto ekstra navdušenje, ko ga le spustim zraven, pa čeprav je bilo to sedaj le enkrat ali dvakrat. Morda bo poleti kaj več priložnosti za kak nov podvig.

    OdgovoriIzbriši
  4. krasno, krasno! Jabolček ni padel daleč od drevesa:-)))

    P.S. mene to še čaka...zaenkrat še odlagam na čas, ko bo malo zrasel in bo segel do pedala - izgovori pač...

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitam! Super je tole sešito in sestavljeno. Upravičeno si lahko ponosna.

    OdgovoriIzbriši
  6. Se popolnoma strinjam, da si lahko upravičeno ponosna. Super mu je uspelo in blazinice so krasne.

    OdgovoriIzbriši
  7. Upravičeno ponosna, krasne blazinice je naredil. Bravo malemu (mislim mlademu ;) ustvarjalcu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Uau, čudovito, da se tudi sinovom kdaj odblazini :)). Našemu mladičku se trenutno odpapirilo :))))

    OdgovoriIzbriši
  9. U ja jabolko pa to : kako krasne blazine je naredil. Zanimivo, tudi naš 9,5 letnik ima eno blazino, ki jo je podedoval od starejše sestre, ona jo je pa dobila v vrtcu za rd, in te ne da nikamor, vsak čas bo skoraj čisto brez polnila :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. In tudi čisto upravičeno ponosna. jaz bi se važila 100 na uro. krasne morske blazinice so nastale. Očitno je talent dedval.

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga mamica, moj sin je že pri treh letih moral moral poleg in komaj čaka, da lahko sedi za šivalnim strojem. Sedaj ima svojega (igrača, ki sicer dobro šiva papir in svilo), ampak od mamice je pa zakon.

    OdgovoriIzbriši
  12. kaj? to je šivanje 7,5 letnega otroka? jaz se bom pa zdaj kar pod mizo skrila....odprtih ust sem brala...noro lepo, in razumljivo je da je fant navdušen nad mašinico, če mu pa tako dobro gre!!! In bravo mami, ker si dovolila uporabo, se je izplačalo;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...