četrtek, 12. avgust 2010

Čudovit stilski izziv

Ko sva se z mojim dragim vselila v sedanje stanovanje, je bilo ogromno. 64m2! Samo za naju. Nekaj let za tem, se je število prebivalcev podvojilo in stanovanje pričenja pokati po šivih. Ker planiramo selitev čez kakšno leto, sva dolgo premišljevala, kaj v vmesnem času. Starejši ima majhno sobico iz katere mlajšega vztrajno meče ven, septembra bo postal šolar, on bi ustvarjal, mlajši "razbijal". Jih dava skupaj ali ne?

Dolgo sva razmišljala, odločila pa na hitro. V petek je padla odločitev, v nedeljo pa je imel mlajši že svoj kotiček "sobico" v najini spalnici. Težko je opisati, kako vesel je bil dvoletnik svojega kotička v našem stanovanju. Dobesedno poskakoval je, vzklikal moja, moja in kazal na vsako malenkost v svoji novi sobici.

In kaj sem naredila? Najprej sem predelala previjalno v predalnik in jo melce prebarvala. Uporabila sem akrilne barve. Najprej sem predale pobrusila, nato pobarvala in nazadnje prelakirala.



Sledila je posteljica. Sposodila sem si žago in odžagala 4 rešetke, tako da lahko Črt sedaj sam spleza v posteljico in to se mu silno dopade. Še lepše pa je, da lahko na drugi strani spleza na mojo in potem vajo poljubnokrat ponovi.

Za knjigice sem mu na hitro zašila žepek, ki se ga obesi na posteljico. Čeprav še ni povsem dokončan, je vseeno že v uporabi.

Na steno sem mu narisala navihano opico. Rožica je še od prej in imam z njo še nove načrte.

V nedeljo smo se zapeljali do Ikeje, kjer smo kupili plastične škatle na koleščkih za njegove igrače (3 pod posteljo) ter poličko v kotu. Mizico s stolčkom mu je podaril Maj, ki dobi pravo mizo s pravim stolom. Končni rezultat:

Priznati moram, da že dolgo nisem tako uživala in imam še kar nekaj idej, ki jih bom s časom speljala. Najlepše od vsega pa je videti velike iskrive učke in velik nasmeh, iskreno veselje najmlajšega, ker ima končno tudi on nekaj, kar je res njegovo.

Čeprav bi še kaj dodala, pa sem tokrat zaključila, ker v soboto odhajamo na dolgo pričakovani dopust. Imejte se lepo, ustvarjajte, septembra pa se spet beremo.

Maja




12 komentarjev:

  1. Super ste uredili kotiček za mlajšega!!!In verjamem, da je bil vesel:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovito! Super si opravila.
    In najpomembneje je, da je mali srečen, da si pa ti uživala ob prenavljanju, je pa še toliko boljše.
    Uživajte na dopustu

    OdgovoriIzbriši
  3. Za dvoletnika je tale spalno-igralni kotiček ravno prav velik. Krasno si ga opremila in polepšala. Gledam pa stene in se čudim, kako to, da so čiste? Nikjer sledu o kakšnih umazanih prstkih ... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super si tole sama naredila, krasni dodatki, super ideje, sploh pa mi je všeč tista torbica in opica. :) Lep dopust, tudi jaz odpotujem jutri in že komaj čakam.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, vsak rabi svoj prostorček pod soncem, pa čeprav je to dve-letnik. Super ideja in realizacija. To bo (še več) veselja!

    OdgovoriIzbriši
  6. Uauuu krasna preobrazba in kaj je lahko večja nagrada, kot zadovoljen malček. Uživajte na dopustu!

    OdgovoriIzbriši
  7. Super si preuredila. Imaš res veliko idej in upam, da jih boš lahko uporabila in nam jih pokazala (:

    OdgovoriIzbriši
  8. Super sobico si naredila malemu škratku, verjamem, da je bil strašno vesel. Najbolj mi je všeč torbica za knjigice.

    OdgovoriIzbriši
  9. Nooooro! To bo čudovito preživljanti igralne urice v svoji sobici :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasno uređena sobica, bravo:)))

    OdgovoriIzbriši
  11. prekrasna sobica, bravo Maja!
    Lp

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...