ponedeljek, 1. februar 2010

Prva novoletna želja je izpolnjena

Kot že mnogi veste, se rada lotevam najrazličnejših materialov, fimo masa, pa mi je ostajala večna uganka. Zato sem si za novo leto zaželela, da se udeležim kakšne delavnice na to temo in želja se mi je že izpolnila.



Na Fimolandiji sem zasledila vabilo na začetno delavnico Millefiori, ki je potekala to soboto. Glede na to, da Majdine izdelke občudujem že od prvega dne, ko se je na srečo odločila, da jih deli z nami, je bila odločitev takojšnja. Vabilo sem poslala še prijateljici iz študentskih let, s katero sva takrat skupaj ustvarjalali in na moje največje veselje, se je tudi ona odločila, da se preizkusi s fimom. Kaj bi si lahko še želela lepšega.




Izkušnja je bila fantastična. Izvedele smo vse o tem, kako ravnati s fimom, kako naredimo r
oladice, očesca in rožice, ki smo jih uporabile za izdelavo kompletka obeska in uhanov. Sedaj moram dele le še sestaviti. Pokazala nam je tudi, kako se dela velike perle, pisane črte in Natašine perle. In zraven še cel kup nasvetov.

Vsa vprašanja, ki so se porajala ob neuspelih poskusih so dobila odgovore in še več. Iskreno lahko delavnico priporočim vsakomur, ki bi se želel poskusiti v oblikovanju fima in čeprav mi je edini uspelo dvakrat zapacati pašta mašino in se je fimo neprestano drobil, sem že tekla v trgovino po nove zaloge. Saj veste, vaja dela mojstra in pašta mašina bo zagotovo eden od mojih naslednjih nakupov (ročno mečkanje mi iskreno ni ravno priraslo k srcu).

Za mano je čudovit vikend. Majda še enkrat hvala.

Maja


6 komentarjev:

  1. o, pa kakšna kombinacija!!! in ti to s prve? kaj še bo, Maja, kaj še bo:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Glede na tvoje izdelke iz das mase sploh ne dvomim, da ti ne bi uspelo tudi s fimo maso in ti tvoji izdelki so čudoviti. Zelo mi je všeč ta belo-črno-rdeča kombinacija. V moji prejšnji objavi pa te čaka še nagradica za tvojo kreativnost.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo! Kar pogumno naprej, komaj čakam, kaj bo nastalo naslednjič :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kot že enkrat zapisano - tvoji izdelki so za dušico pobožat! Od besed, ki si mi jih namenila pa so se mi kar malo učke zarosile. Res mi veliko pomeni zadovoljstvo vseh mojih tečajnic in to, da dobite dovolj napotkov za nadaljnje delo. Ko osvojiš postopek, pa je itak vse čar domišljije in igra barv, kombiniranje, ... Verjamem, da se še kdaj vidimo!

    OdgovoriIzbriši
  5. Verjamem, da od takih mojstric kot je Majda, lahko posrkaš vsako besedo kot goba. Že prvi izdelki so izredno lepi in nadaljevanje bo zagotovo ogleda vredno.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...