ponedeljek, 23. februar 2009

Pozejdon jr. : Ninja želva = 1:0

Štirinajst dni pred pustom sem svojemu štiriletnemu nadebudnežu rekla, da je lahko za pusta res čisto vse kar si poželi in da bova skupaj ustvarila super masko... Ni nič premišljeval. Ninja želva bom, taka, kot jo je videl v trgovini. Si predstavljate moj izraz. Jaz sem že sanjala o gorah blaga, šivalnem stroju, leplenju in barvanju in sploh ustvarjalnem direndaju... Čas, ki ga bova preživela skupaj ob ostvarjanju. In sedaj s tem ne bo nič? Kaj pa če bi bil astronavt, ali pa vitez, ali zmajček Jami.... Ne Ninja želva. Kaj pa krtek, ali pa gasilec, ali pa... Ne ninja želva! In sem se vdala. Sva šla v trgovino, kupila kostum kot ga bo imel vsak drugi otrok. No ja, vseeno bolje Ninja želva kot Spider man, sem se tolažila. Otrok pa je bil presrečen.

In potem so v vrtcu obravnavali srednji vek, Predjamski grad in Erazma Predjamskega ter si izdelali oblačila za kralje in kraljice. Ker je bil Maj čisto navdušen nad oblačili, sem mu morala obljubiti, da mu sešijem pravo kraljevo ogrinjalo. Ko sem iz škatle z blagom potegnila rdeče blago, mu to sploh ni bilo všeč. Malo je brskal in navdušeno ven potegnil blago z ribicami... Za kraljevo ogrinjalo?! Ja, to in nobeno drugo, je bil odločen.


Sešijem in nese v vrtec. Potem pa premišljujem, da bi se dalo iz tega narediti čisto simpatičen kostum za morskega kralja Pozejdona. najprej naredim krono...


in kraljevsko morsko verižico...


in kraljevski morski prstan...


ter pas.


Na hlače narišem hobotnico in morskega ježka.


Pa še kraljvsko palico sem dodala, tako kot so izdelali v vrtcu. In potem nastavim in upam, da ga bo premamilo.

Ko je zjutraj vstal in zagledal ta kupček, je bila čista zmaga. Celo poljubček v zahvalo sem dobila. Ninja želva je ostala v vrečki, Morski kralj pa je šel pustovat skupaj z Muco Maco in Žabcem Torom. Neznansko vesela :)))


Jutri sledi povratni obračun med Pozejdonom in Ninja Želvo. Držite pesti za Pozejdona!

10 komentarjev:

  1. bom držala pesti, ker je kostumček enkraten in res bi bilo škoda, da ga zamenja kupljen, ker se res ne more primerjat s tako lepoto.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti si prava super mami :)) Tako lepo si se potrudila za svojo dete.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo kjut kostum. Držim pesti, da ju3 premaga želvo :) Je pa kriza ja, ko si mamice zamislimo nekaj, otroci bi pa drugo. Jaz se vdam, bom pa drugo leto poskusila vsaj za pustno soboto premamit s svojimi idejami.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako prisrčen Pozejdonček. Vem pa, kako izgleda trma, ko si dajo v glavo, da bo pač nekaj tako in nič drugače :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vau, kraljevič je res fantastičen. In vse je tako dobro izdelano! Držim pesti za jutri. Za Pozejdona, se razume. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Po srditem spopadu, ko do konca ni bilo odločeno, je Pozejdon danes žal klonil... Končni rezultat torej 1:1. Ampak glede na to, da je naš mali nor na preoblačenje, bo borba trajala še celo leto in še nič ni izgubljeno ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Super oprava! Vse mi je všeč, še posebej pa pas in ogrlica! Fantastično!

    OdgovoriIzbriši
  8. kok ste ga fajn zrihtal, odlično!

    OdgovoriIzbriši
  9. Srečni otroci ob taki mamici. Vse pohvale.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...