ponedeljek, 16. februar 2009

Majhna knjigica v majhni škatlici za majhno pozornost

Če bi sedeli zraven mene, ko se sprehajam po ustvarjalnih blogih, bi me pogosto slišali reči: "O, to je pa super, moram poskusiti tudi sama!" Toliko novih idej, tehnik, materialov... pa žal premalo časa za vse...

V januarju sem zasledila dve objavi, ki mi nista dali miru:
  • izdelava mini knjigice, ki jo je na svojem blogu tako fantastično predstavila Nina
  • apliciranje servetk na papir s pomočjo kuhinjske folije za živila, ki jo je predstavila Simona.



Izdelava knjigice
je po zelo nazornih Nininih navodilih potekala hitro in uspešno. Le malo sem jo prilagodila. Platnice so v enem kosu in dodala sem trakove za zavezovanje, ki sem jih s spenjačem pritrdila na karton. Malo težav sem imela le z lepljenjem. Zato me zanima, kakšna lepila uporabljate ve za lepljenje in kje se jih kupi? Pri tem sem imela namreč kar nekaj težav, saj se mi ni dobro zlepilo, pa sem morala popravljati... Uporabljam Uhu v stiku in si ga delim s tamalim, pa sedaj razmišljam, da morda le ni najbolj primeren za vse ;)

Platnice sem naredila iz risalnega lista, na katerega sem nalikala servetko s tulipani. Nad to tehniko sem preprosto navdušena! Servetka se je prijela povsem enakomerno in gladko ter dovolj trdno, da sem s papirjem lahko naprej ustvarjala (ga rezala, prepogibala). Sem pa uporabila kar najvišjo temperaturo na likalniku (pri srednji se ni zgodilo nič) ter tako kot Simona uporabila peki papir na vrhu. Zelo mi je všeč tudi žametna tekstura, ki tako nastane in da platnicam knjige bolj "žlahtnat" priokus - platnice so na otip bolj mehke, malce spominjajo na blago.



V notranjost knjigice sem prilepila post-it listke, ter na prvega napisala sporočilo za prejemnico knjigice.



V samem navdušenju sem nalikala še par papirjev s servetkami, ter jih uporabila za izdelavo škatlice, v katero sem spravila knjigico. Dodala sem le še trakec z mašnico in darilo za mojo prijateljico Bojano, ki obožuje tulipane, je bilo narejeno.

Glede na to, da že dolgo nisem ustvarjala s papirjem, sem nad rezultatom zelo zadovoljna in mislim, da kmalu sledi nadaljevanje. Če pa mi lahko strokovnjakinje s tega področja svetujete glede lepila, bom presrečna. Bodite lepo!

10 komentarjev:

  1. Odkar sem "spoznala" zelen scotch gel lepilo, neznam lepit z nobenim več :-). Poskusi ne bo ti žal ( žalostno je edino to, da se ga ne dobi povsod, kot recimo uhu ali kaj podobnega)

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasna knjigica. Za lepilo pa sem slišala, da uporabljajo tudi Mekol zelo na tanko namazan, na srečanju je pa Urša-Kaja75 uporabila tekoči UHU. Upam, da ti kaj pomaga.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  3. Full lepa izdelka.

    Tudi jaz uporabljam zeleni Scotch lepilo, ki pa ga je res težko dobiti.

    Sicer sem poizkusila tudi s tekočim uhjem in je šlo kar dobro.

    Tudi jaz sem si pripravila že nekaj paprijev z zlikanimi servetkami, ampak moram priznati, da zadnje čase nimam volje ustvarjati. ŽAL!

    OdgovoriIzbriši
  4. Res ti je krasno uspela knjigica. Jaz pri servietkah uporabljam kar navadni tesarol. Pač pazim, da nanašam čim tanjše plasti z mehkim čopičem in malo pogladim s prstom. Gubice se skorajda ne vidijo, malo se pa že morajo, drugače izgleda preveč industrijsko :)))
    Je pa tudi meni znano to občudovanje po blogih in vzdihovanje, časa pa ni in ni...

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala vsem za nasvete! Sedaj pa v lov za lepilom. Bom probala scotch najti pa še s tekočim Uhu bom probala in upam, da vam kmalu pokažem še kaj novega in poročam o uspehu z leplenjem ;)

    Tanja, upam, da se ti volja do ustvarjanja kmalu vrne, saj tvoje izdelke res z veseljm spremljam.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ti tulipani pa so kot živi. Bo treba res to tehniko sprovat. Za lepljenje papirja pa tesarol res ni dober. Razen, če imaš kak debel papir.

    OdgovoriIzbriši
  7. iiiiiii, te servetke sem pa tudi jaz kupila.

    pa tudi približno nič tako lepega z njimi naredila

    OdgovoriIzbriši
  8. Lušna pozornost :) Smo si verjetno kar vse na istem, kar se tiče tega kaj vse bi še sprobale...
    Jaz bom dala pa čist drugačem odgovor, kot vse predhodnice - obojestranski selotejp. Jaz vse lepim s tem, se pa dobi različno širok. Drži super, lepim pa vedno čisto na robu.

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudovit komplet!
    Lepilo pa......za servietno jau kupim v Obiju njihov lak na akrilni osnovi; škatlice ...definitivno dvostranski lepilni trak. Tekoča lepila pa razna, odvisno od materiala.

    OdgovoriIzbriši
  10. Super knjigica in škatlica (me zanima, na kakšen način si jo naredila...). Sicer pa jaz za vsa papirčkanja uporabljam obojestranski aerov lepilni trak :) brez gubic :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...