sobota, 11. december 2010

Za tiste, ki radi ustvarjate z najmlajšimi

Danes smo imeli po adventnem koledarčku predvideno izdelavo snežaka in smrekce. Pri tem smo se tako zabavali, da enostavno moram deliti rezulate z vami. Morda komu pride še prav.

Kot mnogi že veste, imam dva fantka, stara 2,5 in svežih 6 let. Mlajši bi vse rad počel točno tako kot starejši. "Jaz tudi" so njegove najbolj priljubljene besede. To pa zna biti tudi težava. Zato se pri skupnem ustvarjanju skušam držati pravila, da delamo isto stvar, s tem da je starejši povsem samostojen ali pa potrebuje čisto malo pomoči, z mlajšim pa delava skupaj, tako da sam lahko naredi čim več.

Idejo za snežaka in smrekici sem dobila v trgovini z ustvarjalnim materialom, kjer so imeli razstavljenih nekaj vzorčkov smrekic in snežakov.

Za izdelavo smo potrebovali na otroka po eno stiroporno smrekico, siroporne krogle treh različnih velikosti, lončen lonček, vejice iz grma, učke, gumba iz stare pižame, cofke za nos in kapo, kos filca za šal, umeten sneg, bucke z veliko glavo, ostanki perlic ter zobotrebci za povezovanje delov pri snežaku.

Smrekci smo najprej celi premazali z mekol lepilom in nato posuli z umetnim snegom. Medtem ko sta se sušili, smo naredili snežaka. Manjšo kuglico smo dali na pol in prebarvali iz česar so nastale noge. Te smo z zobotrebci pritrdili k telesu. Z drugim zobotrebcem smo pritrdili glavo na telo, dodali lonček, učke, nosek, šal in gumbke. Medtem se je smrekica posušila in nanjo smo nabadali bucke, na katere smo pred tem nanizali barvaste perlice. Prav presenečena sem bila, kako je 2,5 letnik to brez problema obvladal in se ni niti enkrat zbodel. No, kontrola je seveda bila ves čas 100%. Na koncu sta dobila idejo, da bi uporabila še preostale stiroporne kuglice in tako so smrekice dobile še vrhove.

Priznati moram, da mi je res všeč, kako sta nastali zelo različni smrekci, vsaka točno taka, kot je njen mali ustvarjalec želel.

Bil je lep, zabaven dan. Projekt je res tako enostaven. Če imate doma male, ustvarjalne nadebudneže, se ga le lotite, ne bo vam žal.

Maja

13 komentarjev:

  1. Preslatki radovi i lijepo provedeno vrijeme sa djecom, bravo!
    Lp. i ugodan vikend.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole je pa krasna ideja za smrekico. Pa še perlice ti po praznikih ostanejo za druge izdelke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Po fotografijah sodeč ste se imeli super! Pa tudi izdelki, ki so nastali so čudoviti!

    OdgovoriIzbriši
  4. Najprej naj se zahvalim za nasvet, kako na podlago spraviti umetni sneg :)
    Izdelki so krasni in vidim, da ste nadvse uživali.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tole je bilo pa eno luštno ustvarjanje. Čudoviti smrekici in snežaka!

    OdgovoriIzbriši
  6. Vidim, da ste se imeli res lepo. Super vam je uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  7. To je res pravi Advent! Čudovite smrekice so nastale!

    OdgovoriIzbriši
  8. Super smrekici in snežaka sta. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasna ideja in kako lepa izvedba. Mali nas res lahko zelo presenetijo.
    Moj 2,5 letnik sicer nima starejšega vzornika, zato pa hoče početi to, kar mi odrasli ... zadnjič smo z mamo in s sestro kvačkale in je hotel kvačkati tudi on. No, poskusil je, potem pa se je jezil, ker ni šlo tako tekoče kot ostalim ... kratko verižico pa je vseeno uspel narediti in jo uporavlja za avto-vleko.

    OdgovoriIzbriši
  10. Všeč!!!
    Super ideja in ne dvomim, da ste se zabavali.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  11. O, kako je to preprosto in čudovito obenem. Super ideja! To bi lahko naslednji vikend počela z nečaki.

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja,

    smrekice so enkratne, snežaki pa so mi tako zelo všeč, da en vem, če ne bodo krasili tudi mojega okna. Sej ne boš huda, ane?

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja tole je res luštno delati, mi smo poskusili že lansko leto. Tudi okrogle stiroporne kroglice in zvončki izpadejo prav luštno dekorirani na podoben način. Priporočam pa uporabo malce daljših bucik ker kratke znajo kar hitro popustiti in pasti ven.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...