petek, 24. december 2010

Pogled skozi otroške oči

Zadnji paketek iz advetnega koledarčka bo odvit danes zvečer. Že zavita darilca čakajo skrita v kleti, da jih male ročice slučajno ne najdejo prehitro. Vse je postorjeno in ostane nam le, da zvečer skupaj skuhamo večerjo, prižgemo svečke, zavrtimo glasbo in uživamo v tem, da smo skupaj. Lepo je imeti otroke, ker ko mi uspe pogledati skozi njihove oči, tudi sama spet postanem otrok, polna veselega pričakovanja.

Današnja naloga iz adventnega koledarčka je bila, da skupaj pripravimo in okrasimo mizo, za slavnostno večerjo. Pri tem bomo uporabili tudi nekaj umetnij, ki so nastale pri oblikovanju okraskov iz slanega testa. Toplo priporočam za ustvarjanje z malimi nadebudneži, saj je material povsem naraven, tako da se nič ne sekiram, če ga slučajno kaj konča v ustih, masa pa zelo mehka in prijetna za oblikovanje, tako da z njo brez težav ustvarjajo tudi najmlajši otroci.

Recept je res preprost. Zmešate 2 šalici moke, šalico soli ter ¾ šalice vode, dobro pregnetete in to je to. Mi izdelke posušimo kar na radiatorju, lahko pa jih pri nizki temperature tudi v pečici. Letos smo maso obarvali z jedilnimi barvami, potem pa kombnirali. Lahko pa jih pobarvate kasneje.

Maj se je spomnil posrečenih veselih smrekic, ki so jih danes dobile za darilo vzgojiteljice in učiteljice. Prav to je razlog, zakaj rada ustvarjam z otroci, ki me vedno presenetijo s svojimi svežimi idejami, če jim pustiš, da jih domišljija popelje svojo pot. Iz istega razloga ne maram preveč usmerjenega ustvarjanja z otroci, kjer morajo stvari narediti po točno določenih navodilih in čisto nič drugače in so vsi izdelki na koncu nekako enaki.

Malo prostora za kreativnost mora vedno ostati, tudi če to pomeni, da je med 14 vevericami, ki smo jih deleli na Črtovem decembrskem druženju v vrtcu, njegova edina prebarvana v črno in ima ogromne bele oči in usta. Točno taka je, kot si jo je zamislil on, kot jo je bil on sposeben narediti in prav zato najbolj unikatna.

Želim vam, da preživite res lepe praznike, v krogu prijateljev, družine oziroma točno tako, kot si sami želite. Predvsem pa vam želim, da bi uspeli vsaj za hip spet na svet pogledati čez čarobne otroške oči.

Maja

9 komentarjev:

  1. Prekrasan post draga Maja!
    Od srca ti želim sve najbolje za Božić i Novu godinu!
    Pusa, Zondra Art

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za lepe želje! SREČEN BOŽIČ!

    OdgovoriIzbriši
  3. Imejte se lepo in uživajte čez praznike. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  4. luštno je blo tole prebrat... hvala za lepe želje, tebi in tvojim enako. naj vam bo lepo. še in še lepo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi vam vesel božič in lepe praznike!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepa in topla objava. Želim vam prijazen, topel in radosten Božič. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tako lepo si to napisala in povsem prav imaš. Hvala in tudi tebo in tvojim želim lep, iskriv in topel preostanek Božiča.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja, se strinjam! Vse prevečkrat omejujemo otroško domišljijo in ustvarjalnost! Otroku daj temo in material, pa zagotovo dobiš enkraten izdelek!

    OdgovoriIzbriši
  9. Luštne figurice ste ustvarili. Da boste v prihajajočem letu še naprej tako pridni in nas s svojimi izdelki še velikokrat popeljali v svoj ustvarjalni svet. Vse dobro celi družini. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...