petek, 12. december 2008

Že diši po kuhanem vinu

Draga teta Valda je imela rojstni dan začetek decembra. Ker ni bilo veliko časa, je bila potrebna dobra in hitro izvedljiva ideja: komplet za kuhano vino.


Dva kozarčka za začimbe sva z Majem poslikala s pomočjo šablon, ki jih je dobil za rojstni dan. Uporabila sva barve za keramiko, ki so na vodni bazi (zelo priročno, da lahko otroka po ustvarjanju umiješ pa tudi popraviš kakšno nenamerno packico na izdelku). Barvo je nanašal z gobico. Posušene kozarčke sva nato spekla v pečici, tako da bo poslikava obstojna in pralna v pomivalnem stroju.

Napolnila sva jih s cimetom in klinčki in sicer tako, da sva spodaj nasula začimbo v prhu, zgoraj pa v kosu - je super izgledalo, se pa na slikici žal ne vidi tako dobro.

Zraven sva dala še dobro sladko rdeče vino ter recept, za malce drugačno kuhano vino, ki vsebuje tudi pomarančni sok, rum...

Je tudi vam kaj zadišalo?

4 komentarji:

  1. Malo pozno sem pogledala k tebi, a sta mi kozarčka z začimbami všeč. Pozorna sem bila na uporabo barv za keramiko na vodni osnovi. Se dobijo pri nas?

    OdgovoriIzbriši
  2. Malo pozno sem pogledala k tebi, a sta mi kozarčka z začimbami všeč. Pozorna sem bila na barve za keramiko. Se dobijo pri nas.

    OdgovoriIzbriši
  3. Malo pozno sem pogledala k tebi. Zanimivo in lepo. Za kakšne barve gre? Se dobijo pri nas?

    OdgovoriIzbriši
  4. Mili pozdravljena. Barve za karamiko so kupljene pri nas in jih imajo verjetno v vsaki bolje založeni trgovini za ustvarjanje. Zagotovo jih imajo v Levčku v HALI A v BTC-ju, pa tudi marsikje drugje. Veselo ustvarjanje ti želim.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...