torek, 19. maj 2020

Ko mami ve - darilo za najstnika ❤

Velik nasmeh, veselje v očeh, roke iztegnjene v pričakovanju, da ga objamejo in stisnejo. Presenečenje, ki je uspelo 100 na uro. 



Čeprav je upihnil že 12 svečk in je fant od fare, pa vem, da je v njem še vedno tudi tisti mali Č, ki  ima tako zelo rad svoje medvedke. Zastopim ga. V moji sobici mi družbo še danes dela moj medvedek Brundo, ki je bil še v mojih najstniških letih moj največji zaupnik. Ko sem se pred 20+ leti vselila k svojemu dragemu, sem prišla s kovčkom v eni in medvedkom v drugi roki. Moj dragi vedno pove, da je tisti trenutek vedel, da je zadeva resna. Kaj ni res, da se mu 40+ let sploh ne pozna?


V svoji ustvarjalni sobici sem imela na polici že dalj časa zelo mehak rjav flis. Č ga je večkrat občudoval, pobožal in pripomnil, da moram iz tega blaga nujno sešiti medvedka. Pa sem ga in to zanj. Ja, kljub temu, da je že velik fant. Naredila sem preprost kroj, kot veliko mehko blazino, da ne bo izpadlo preveč otročje in se vzdržala vseh "kjut" kombinacij z drugim blagom, srčkov, ki bi jih sicer gotovo dodala - ta del je bil zame najtežji. Vmes sem Č-ja večkrat povprašala za mnenje, za pomoč pri odločitvi, kaj bi on izbral, ker ima tako dober okus. Niti sanjalo se mu ni, da šivam zanj. :)

Čeprav sem sešila zelo "fantovskega" medveda, se nisem mogla povsem upreti in sem mu zavezala še rdečo rutko. Že takrat sem vedela, da v praksi ne bo obstala in res ni, ampak kjut je pa zgledal.



Pravi, da mu je tak, povsem preprost, brez vsega, najbolj všeč. Sedaj že nekaj dni spi z njim in kot mi zadovoljna stranka zagotavlja, ni še prav nič izgubil na svoji mehkobi.

To je zame eden najlepših občutkov na svetu, ko sam ustvariš darilo za svojega otroka, izbereš tkanine, jih skombiniraš, zašiješ vsak šiv z ljubeznijo, napolniš pliškota z dobrimi željami in je otrok na koncu iskreno navdušen nad darilom.

Kaj pa vi, še imate svojega najljubšega pliškota? Kako mu je ime?

2 komentarja:

  1. Tvojemu medvedku pa res ne bi pripisala toliko let. Takoj se začuti, da ti je in ti še veliko pomeni. Pa tako prikupno srajčko ima :)
    Ooo, kakšno lepo in mehko darilo za tvojega Č. Naj mu bo lepo z njim in naj ob njem sanja same lepe sanje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za lepe želje Helena. <3
    p.s. Medvedkova srajčka je bila menda moj slinček ko sem bila dojenček. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...