petek, 31. oktober 2014

Les, kamni in nova poznanstva

Pred malo manj kot tremi leti smo se preselili v hišo. Čeprav smo stike s super prebivalci starega bloka obdržali in so otroci še vedno veliki prijatelji, pa vseeno ni enako: ne morejo več v copatah eden do drugega kadar imajo čas in si zaželijo družbe.


Počasi spoznavamo okolico in navezujemo stike tudi na novi lokaciji. Ker imamo tu veliko mlajših otrok, ki ravno prihajajo v leta, ko bodo lahko sami letali od hiše do hiše, sem pri nas doma organizirala druženje, da to malo spodbudimo. Da bi ne bilo zadrege, sem pripravila kar ustvarjalno delavnico, tako, da so imeli takoj vsi nekaj skupnega.

Sedaj vemo, kako se kdo kliče, katero barvo ima kdo najraje, kdo je največji sladkosned, kdo ima rad pikapolonice in kdo Angry birds. Bilo je res lušno in moramo nujno ponoviti.In kaj smo ustvarjali? Lesene ploščice smo najprej pobarvali z najljubšo barvo. Fantje vsi prisegajo na modro barvo, punce pa so bile bolj pisane. Potem smo barvali kamenčke in jih na koncu nalepili na lesene ploščice. Še vrvice, da jih bodo lahko obesili in je bilo.

V vmesnem času, smo naredili še strašljive steklene lučke za noč čarovnic. Lahko mi verjamete, da bo sprehod čez našo vas danes ponoči res strašen. :)

Čas nam je tako hitro minil, da smo komaj uspeli poslikati nekaj izdelkov. Imeli smo se res lepo. Moramo nujno ponoviti.

Kaj ni v prav poseben čar ustvarjati v družbi?


Maja
10 komentarjev:

 1. Bravo za delavnico in nova spoznanstva :-))
  Lepo ste ustvarjali ... tvoje sovice pa so simpatično čudovite!

  OdgovoriIzbriši
 2. Ooo, kako lušno! Mi bi bili tudi vaši sosedje. ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Vidiš, zaradi takšnih oseb kot si ti, ki zna narediti prvi korak, lahko postane soseščina še bolj prijazen kotiček. Super si se tole domislila. Skupno ustvarjanje pa vedno povezuje.

  OdgovoriIzbriši
 4. iii, kako super ustvarjalno druzenje.

  OdgovoriIzbriši
 5. iii kako luštno; ideja in izvedba :-)

  OdgovoriIzbriši
 6. Maja, izbrala si najlepši način, da se otroci spoznajo. Poleg tega pa ste naredili še strašno fletne stvari.

  OdgovoriIzbriši
 7. kolk so pa lustne tele sovice:))))

  OdgovoriIzbriši
 8. Zakaj tile blogi nimajo gumba 'like'? ;)

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...