petek, 18. februar 2011

Čisto pravi vulkan

Če nimate doma majhnih nadebudnežev ali k vam radi zahajajo, potem tale objava za vas ne bo zanimiva Če pa spadate v to skupino, bi rada z vami delila simpatično idejo za ustvarjanje z otroci - izdelavo čisto pravega delujočega vulkana.

Idejo sem dobila pri sosedi, kjer so izdelali ta vulkan in nas prijazno povabila na par izbruhov. Vsi otroci od najmlaših naprej so bili navdušeni in morali smo izdelati še svojega.


Manjšo stekleničko (mi smo uporabili stekleničko od soka) oblečete v močnejši kartonast stožec, ki ga obložite z das maso. Porabili smo skoraj celo polkilsko das maso. Vulkan nato posušite in pobarvate. Vse skupaj na koncu še pošteno prelakirate z vodoodpornim lakom, da vulkan zaščitite.


Dodatno smo pladenj oblekli v zelen karton s cesto in vse skupaj zaščitili s prozorno plastično vrečko, da izbruh vulkana ne bo vse takoj uničil. Naredili smo še nekaj hišic za vasico pod vulkanom iz stiroporja, pobarvane z vodoodpornimi akrilnimi barvami, tako da bodo izbruh preživele.

In kako naredite, da bo vaš vulkan bruhal lavo? Vanj nalijte kis in potem zraven stresite še pošteno žličko soda bikarbone in čarovnija je tu! Čisto pravi izbruh lave :)

Veliko zabave vam želim,

Maja

5 komentarjev:

  1. Super, bomo preizkusili! Mali bo navdušen :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooodlično!!
    Lijep pozdrav, Eda

    OdgovoriIzbriši
  3. Preslatko, odlična ideja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično, me prav zanima kako puha ta vulkan. Bi bilo fantatsično da bi ujela en izpuh ;))

    OdgovoriIzbriši
  5. Se bomo potrudili in poslikali še kakšen izpuh. Ko sem slikala se je še lak sušil, danes pa so v šoli izpuhali cel kis in sodabikarbono ;) Bomo še nabavli!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...