nedelja, 13. februar 2011

Povštrček za mojo prvo postojnsko prijateljico

Ne, nisem avtohktona postojnčanka in nikoli si ne bi mislila, da se bom kdaj iz prestolnice preselila v Postojno. Pa sem se. Bil je kompromis. Dragi ni želel v Ljubljano, jaz ne na obalo. Saj morje obožujem, ampak vročina in sopara med junijem in septembrom, kot sem ugotovila, res nista zame. Tako sva pristala na pol poti, v zračni Postojni in danes, že deset let kasneje, sva oba več kot zadovoljna. Tudi vsem dobro znana burja naju prav nič ne moti. Nasprotno. Čez poletje prav lepo osveži.


Ko sva se preselila, sem bila še vedno vezana na Ljubljano - družina, prijatelji, služba in v Postojno sem hodila pravzaprav le spat. Ko pa sem ostala doma na prvi porodniški in sem imela čas, sem ugotovila, da je to mestece polno zanimivih in toplih ljudi, ki so mi v tem času res zlezli pod kožo. Srečo imam, da živiva v bloku s čudovitimi ljudmi in med njimi sem našla prave prijatelje. Tudi prva med njimi, Bojana, je le nadstropje pod mano.

Ker je ravnokar praznovala rojstni dan, sem ji želela podariti nekaj svojega in nastal je še en povštrček, tokrat z mestecem in srčno hišico, ki nas je povezala.

Ker ima Bojana zelo okusno opremljeno črno-belo stanovanje, sem se res trudila, da bi bil povštrček črno-bel, ampak iz svoje kože nisem mogla, čeprav sem se zelo trudila.Osnova je črno-belo blago iz Ikeje, ki sem ga malce pobarvala in porisala. No, povštrček je sedaj že pri novi lastnici, ki ga je bila res vesela, tako da sem vesela tudi jaz.

Bodite lepo in presenetite kdaj svoje sosede s sveže pečenimi piškotki, boste videli, kakšne čudeže delajo :)

Maja

22 komentarjev:

 1. Koliko lepih povštrčkov je pri tebi. Vsak čisto unikaten. Tudi jaz moram moje kavče na novo okrasit, ker so tisti stari že fuč, pol pa smo kar nekaj metali gor in je menda vsak drugačen.

  OdgovoriIzbriši
 2. Tudi ta povštrček je zelo lep in krasno si ga dopolnila z barvami. Super je imeti dobre ljudi okoli sebe in tdui ti si krasna prijateljica, da zašiješ takšen povštrček.

  OdgovoriIzbriši
 3. Čudovit povšterček za čb stanovanje si naredila. Je že prav, da ima nekaj barvnih dodatkov, veliko bolje izgleda. In prav gotovo bolj popestri stanovanje kot bi ga samo čb.
  Me veseli, da si tudi v novem kraju našla prijetno družbo.

  OdgovoriIzbriši
 4. Čudovit je tudi tale, brez dvoma odlično pristaja v črno - belo stanovanje! Se strinjam tudi z zapisanim! Lep snežni pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
 5. Slažem se da je lijepo imati dobre ljude, susjede oko sebe koji su spremni pomoči kad zatreba. Danas je takvih na žalost jako malo, ali uvijek ima izuzetaka.
  Jastuk je prekrasan!
  Pusa i ugodan vikend ti želim.

  OdgovoriIzbriši
 6. Čudovit! Poznam kar nekaj parov, ki so v Postojni našli kompromis med obalo in Lj... Jaz sem šla iz prestolnice na Gorenjsko in vedno manj jo pogrešam... Nikoli več ne bi šla nazaj!

  OdgovoriIzbriši
 7. Hehe, mene moj L, nenehno zbada, da bi šla na Primorsko. Niti pod razno, ker imam rada slikovite letne čase :)
  Hvala, ker si nam razkrila delček sebe. Luštno te je brati.
  Pojštrček je super lep!

  OdgovoriIzbriši
 8. Tvoji povšterčki so res nekaj posebnega, vsak je svet zase in pripoveduje svojo zgodbo.

  OdgovoriIzbriši
 9. Super povštrček in res lepo darilo!

  OdgovoriIzbriši
 10. Očitno te je ulovil pojštr-virus:-)))Vsak je nekaj posebnega.

  OdgovoriIzbriši
 11. Kolk si ti fajna soseda. Krasen povšterček!

  OdgovoriIzbriši
 12. Res je lep.
  Se mi je kar milo storilo, ko sem prebrala kako si pristala v Potojni. Tudi moj sin je pred dvemi leti pristal v Postojni...., ker je bila na sredini :)). Tako sedaj vsako jutro eden potuje v Ljubljano, drugi v Koper. Ljubezen, spoštovanje in razumevanje, zmorejo vse. Tudi polepšati sosedske odnose. Lp

  OdgovoriIzbriši
 13. Zelo lepo blazino si ustvarila, malo barv da verjetno čb kombinaciji piko na i. Škoda da nisi moja soseda :-)!

  OdgovoriIzbriši
 14. Kako lep povšter in lepa zgodba ki ga spremlja.

  OdgovoriIzbriši
 15. Všeč mi je tale črno-belo pisana blazinica. Sploh ker si ji dodala zgodbo. Tako ima večjo vrednost.
  Pozdravček♥

  OdgovoriIzbriši
 16. lep namen, lep povšterček... in lepo vedet, da je komu v bloku lepo. menda se nikoli ne bom navadila... pa se razumem s sosedi. le... oh, prostor, svoboda, gozd, travniki!!!

  OdgovoriIzbriši
 17. Ti pa res znaš s temi povšterčki ... vsak je nekaj posebnega ...

  OdgovoriIzbriši
 18. Krasen povšterček!
  Je pa v življenju tako, da je vedno treba sklepat kompromise. Jaz sem se preselila 150 km in edini pogoj je bila služba. Vse dugo se ureja počasi ... čeprav bi doma lahko živela v hiši, sva bila tu najprej podnajemnika, sedaj smo na svojem v bloku, hišica pa je na obzorju ...

  OdgovoriIzbriši
 19. :) Po podobnem kompromisu (ok, no, obrnjenem) sva midva pristala na Vrhniki. Tvoji povštrčki pa totalno sekajo!

  OdgovoriIzbriši
 20. Barvita Maja da piko na i tudi črno-belim zadevam. Prekrasno si skombinirala, kot zmeraj.

  OdgovoriIzbriši
 21. Si pa res fajn soseda. Škoda, ker tudi jaz nimam takšne. :(

  Krasen je.

  OdgovoriIzbriši
 22. Najboljša soseda si. Super blazina, čudovita zgodba. Da bi prijateljstvo večno trajalo....

  Papa Kefa***

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...