ponedeljek, 31. januar 2011

Puki in Puki

Če smo že doma cele dneve, ker se virusi kar nočejo posloviti od nas, ustvarjamo. Včasih mi že zmanjkuje idej, kako hkrati zaposliti dva nadebudneža, z različnimi sposobnostmi in interesi. V knjižnici sem si tako sposodila Imenitno knjigo za deževne dni (Angela Wilkes), v kateri je kar nekaj simpatičnih idej za ustvarjanje z najmlajšimi. Med njimi so tudi navodila s krojem za zelo preproste igrače iz cunj.  In tako sta nastala Muki in Muki, kot sta jih tamaladva poimenovala. Imena se je spomnil starejši, mlajši pa želi itak vse posnemati.


Včeraj popoldne smo tako skupaj sešili zajčka in medvedka, s tem da je starejši sam prerisal kroj, ga izrezal in potem medvedka napolnil. Ker polnila nisem imela, smo razrezali stare štumfke brez para in jih tako reciklirali. Mlajšemu je bilo bolj zanimivo sedenje na mojih kolenih in opazovanje šivalnega stroja, za polnjenje pa ni bil ravno potrpežljiv.

Starejši Maj me je prav presenetil, kako navdušen je bil nad medvedkom, celo spat je šel z njim. Prijetno presenečenje po duhcih, strašilih, raketah. Me je opomnilo, da je pravzaprav še vedno majhen fantek, čeprav to rad skriva.

Mlajši Črt je zajčka danes nesel v vrtec, kar ni bila najboljša ideja. Ste gledali Toy story 3 ? No, taka usoda je doletela zajčka, ki ima tako že prve bojne rane.

Sta mi pa dokazala, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Med vsem blagom, ki ga imam na zalogi, sta oba izbrala pikice iz Kilometrove zaloge. Moja fanta :)

Torej, če kakšnega deževnega ali virusnega dne ne boste vedele, kako zaposliti otroke, toplo priporočam izdelavo res preprostih igračk iz blaga, tudi popolnim začetnikom za šivalnim strojem.

Lepo se imejte in ne vdajte se viruskom,

Maja

10 komentarjev:

  1. Preslatki su, boje su mi divne!
    Kiss i lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitke za kreativnost in za zmago na craftalnici! LP:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Se ne date virusom, kajne? :) Prav je tako, da kljub nadležnim obiskovalcem ustvarjate. In to več kot uspešno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasna sta Puki in Poki. Ko bo načakinja naslednjič pri meni na počitnicah, ji bom zagotovo predlagala, da jih narediva. Knjigo imam doma, pa sem kar nekako pozabila, da so v njej tudi kroji.
    Pozdravček tvojima nadobudnežema in seveda Pukiju in Pokiju.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke za cort izdelka. S takimi pomočniki, vam bo viruse uspelo pregnati. Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako sta luštna!!Pa se ne čudim, da ti vse rata, ko pa imaš takšne pomočnike!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja, za deževne dni je treba poiskat inspiracijo še drugje, a ne, ker nam enostavno zmanjka. Lepo ste ukrojili in sešili ta dva junaka.
    Pozdravček.♥

    OdgovoriIzbriši
  8. Všečno, zelo.
    Bo treba tudi z mojo madam kaj takega narediti. Stroj imam, "filo" in blago tudi, samo še kak enostaven kroj, pa bo.
    Hvala za idejo.
    Papa Kefa

    OdgovoriIzbriši
  9. Super ste preganjali dolgčas in viruse. Verjamem, da bosta tvoja otroka zelo kreativna tako ali drugače v življenju in to se bosta lahko zahvalila samo tebi. Super mama si.

    OdgovoriIzbriši
  10. no, če je kaj boljšega, kot stiskat malega prijatelja iz blaga, ki ima skoraj vse lastnosti živega ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...