torek, 2. junij 2009

Nori na torte

Ko je Polonap prijazno dala na razpolago dve od svojih umetnij, deklico s torto ter mafine, sem takoj vedela, da ju bom definitivno uporabila za izdelavo darila za mojo super sosedo in dobro prijateljico Majo. Maja namreč peče božanske torte. Prav nič niso nasitne in kako se šele topijo v ustih! Kos ni nikoli prevelik. In kar je najlepše, je, da nas zelo pogosto razveseli s kakšno. Ali na rojstnem dnevu, ali kar tako.


Odločila sem se, da kot vrhunska pekačica tort za rojstni dan zasluži unikaten predpasniček. Uporabila sem blago, ki mi je ostalo od torbe 2 v 1 in iz njega sešila predpasniček 2 v 1. Nosljiv je namreč na obe strani. Kroj je isti, kot za vse predpasničke do sedaj.

Ena stran je črtasta. Črte sem zadnji trenutek obrnila, tako da so navpične in povdarijo postavo, namesto, da bi jo razširile. Zakaj pa v predpasničkih ne bi smele biti tudi zapeljive, a ne. Dodatno sem s transfer papirjem nalikala še deklico s torto in Polonine mafine. Tu pa sem bila kar fino jezna, saj se mi je prvič zgodilo, da je barva rdeče črte nekoliko udarila čez transfer... Deklica je pa prav taka kot Maja: ima goste rjave lase in v rokah drži božansko torto.


S pomočjo Corela sem nato torto izrezala iz celotnega motiva (Polona, upam, da ne boš to imela za prevelik poseg v tvoje delo, ampak v tvojem pravnem tekstu nisem nič našla ;) in ga uporabila za izdelavo subtilnega "I love torta" motiva, ki sem ga s transferjem nalikala na drugo, vijolično stran predpasnika. Saj vem ... zakaj angleško, ko bi lahko slovensko. Ampak tukaj mi je tako res veliko bolj pasalo...

Za konec naj vam z Majinim dovoljenjem pokažem še nekaj slik njenih tort, ki vam takole obljubim ne bodo dodale niti gramčka. V katero bi raje zagrizli? V gusarsko...


... indijansko ...

... zaljubljeno...


... zasanjano...


Bodite lepo in naj bodo vaši dnevi čim bolj sladki, po možnosti s češnjo na vrhu.

Maja

23 komentarjev:

  1. Hudo dobr predpasnik! Polonine punce so pa tudi za pojest dobre.

    OdgovoriIzbriši
  2. aaa, kaj so dobre torte:)))))

    in lepo darilce je dobila:))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Super predpasnik je in verjamem, da bo kuharica maja v njem delala še naprej tako lepe torte.

    OdgovoriIzbriši
  4. Njamiiii, kako okusne torte :)
    Predpasnik pa je tako lep, de je kar za nositi, ko si doma, tudi če ne kuhaš. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Pohvale za obe!
    Super predpasnik in njamsi torte!

    moi

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasen predpasnik , torte pa niso za pojest, samo za gledat :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Si se prav specializirala v izdelovanju predpasnikov. Een je lepši od drugega. Tort pa ne bom komentirala. Sem na dieti ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Noro dobri in slastni izdelki. Prava ustvarjalka si. Ko bi se le meni dalo...

    OdgovoriIzbriši
  9. Noro dober predpasnik :) ful dobro si se spomnila za dodane polonine mafnčke in punčko :) Mi je pa noro všeč iz črtaste strani :)

    Torte so pa .... lačnaaaaaaaa - ne lačna ampak požrešnaaaaaaa ......

    OdgovoriIzbriši
  10. Čist hudo! Torte zgledajo za pojest dobre. :):) Predpasniki so pa tudi u ibr kul.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala vam! Res ste me razveselile s svojimi komentarji. Sem bila že v dilemi, ali sploh še predpasničke kazat, da nisem že čisto, totalno predolgočasna ... ampak, ko jih je tako fino izdelovat ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Fensi predpasnik in tako lepeeeee torte v nenavadnih oblikah-to mi je zelo všeč!

    OdgovoriIzbriši
  13. Maja, si že izračunala ceno za predpasnik. JAz bi se namreč v vrsto postavila. Hudo dobre ideje imaš.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  14. Tanja, z največjim veseljem! :D
    Pošlji mail, pa se bova gotovo kaj zmenili.
    Lep dan tudi tebi.

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako lepo si ji naredila! Prva pisana stran mi je prava bomba!Tina

    OdgovoriIzbriši
  16. MAJA KAP ME BO!!!!
    a lahko please, please, please pritty please with sugar on top, fotko s predpasnikom skinem in se z njo važim na Frišnem?

    KOLK JE DOBRO!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  17. in še enkrat, ker sem pozabila klikniti e-pošto

    OdgovoriIzbriši
  18. Ma, če že takoooo lepo prosiš, in če je še sugar on top ;)) Ti se kar považi, saj predpasniček itak ne bi bil tako kjut, če ga ne bi oplemenitilo tvoje delo, tako da hvala tebi!

    OdgovoriIzbriši
  19. Res fensi predpasnik, tudi vsi prejšni so mi všeč, še posebej fajn je ideja o predpasniku, ki raste :). Torte so pa mega, pohvali sosedo.

    OdgovoriIzbriši
  20. Ej je dober tistile "polonin" predpasnik. No, sej sem rekla, da bi morala talat predpasnike...ali pa si jih sami naredimo;-)

    OdgovoriIzbriši
  21. jaz pa sem vesela lastnica majinega predpasnika. maja. še tukaj: hvala, hvala, hvala. krasen je, kot vsi tvoji izdelki. saj sem že napisala, da je fajn bit od maje sosed, ker imamo že kar nekaj njenih umetnin doma. še več pa je vredno, da od maje dobim ogromno umetniških idej in navdiha. krasno zna okužit človeka s svojo energijo.

    OdgovoriIzbriši
  22. Totalno navdušena nad vsemi tvojimi kreacijami! Wow, res. Ideje pa take, za dol past. Ti kar kaži predpasnike, so tako kjut!

    OdgovoriIzbriši
  23. je kar lepo če ima gospodinja zavezan predpasnik.deluje bolj domačo, bolj žensko.naredi enega bolj cartlih. naj bo manjši, z volančki in samo do pasu. gospodinje , lepo se imejte v predpasnikih.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...