nedelja, 6. november 2016

Kako zaposliti kosmatinca na deževen dan

Že cel vikend dežuje in našega psa Bobija razganja. Tak je kot majhni otroci, ni pomembno kakšno vreme je zunaj, on bi šel VEN. Ne moti ga ne veter, ne dež, sneg je pa še posebaj zabaven. Čeprav ga poskušam zastopiti in oblečem palerino in greva pohajat v vsakem vremenu, pa so ti sprehodi vseeno premalo.

Kost igrača za psa in pasjo vohalno igro

Da bi naš kuža vsaj malce energije potrošil tudi doma, ponavljamo trikce in se igramo razne igrice. Trenutno najbolj priljubljena je vohalno iskalna igrica, kar ni nič čudnega, saj Bobi RES rad voha in v igrici je že odličen.

Kako se igramo? Pred časom sem mu sešila preprosto kost igračo iz flisa, v modri barvi, ki jo psi vidijo, in dvema globokima žepkoma, kamor skrijem priboljšek. Napolnjena je z ostanki flisa. Kost s priboljški nato skrijem nekje v hiši in vohalna pasja zabava se lahko začne. Neverjetno, kako dobro mu gre. Tudi če mu kost skrijem pod deko, za čevlji, v košaro s pokrovom jo hitro najde. Kost mi mora nato prinesti, da mu dam priboljšek. Tako dobro mu že gre, da mi že zmanjkuje idej, kam naj mu kost še skrijem. :)

Pa naj še kdo reče, da tudi deževni vikendi niso zabavni. Kako pa si jih popestrite vi?

Maja


4 komentarji:

  1. Super ideja za pasje deževne dni. Naše mačke pa ni potrebno animirati, kar lepo počivajo na sedežni, se jim sploh ne ljubi ven. Sama pa ob takih dnevih najraje ustvarjam .

    OdgovoriIzbriši
  2. O, naš bi tako kost tudi hitro našel in jo potem raztrgal in si postregel s priboljški. Nič ne pomaga, da mu rečeš naj jo prinese. Zato mu priboljške kar mečemo po stanovanju, on pa skače za njimi ;)
    Si pa naredila prav lušno kost ;9

    OdgovoriIzbriši
  3. Hi hi hi...dobra ideja za psa....premigata se pa obadva...ti in pes.

    OdgovoriIzbriši
  4. iii, kako lepo, lušno in zabavno.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...