ponedeljek, 14. januar 2013

Knjige, knjige, knjigice

Rada berem. Želim si, da bi tudi moja otroka poznala občutek, ko te knjiga "zgrabi" in je ne moreš in ne moreš odložiti. Ker, ko domišljija oživi v vsem svojem sijaju, ji nobeni posebni efekti filmske industrije ne pridejo niti do kolen.


Zato veliko beremo. Ponavadi zvečer, pred spanjem. Starejši bere že sam, a mu gre še prepočasi in nekako ga še ne potegne povsem. Raje posluša. Tudi ure in ure, če bi zdržala tako dolgo. Upam, da bo kmalu tudi bral s takim veseljem.

Da bodo obiski knjižnice v prihodnje še bolj zabavni in predvsem, da ne bomo po vsej hiši iskali knjig, ki jih je potrebno vrniti, sem sešila preprosto torbo iz močnejšega Kilometrovega platna in dodala močne ročaje, tako da bodo izposojene knjige vedno imele svoje mesto.

Pa vi, radi berete? Kakšne knjige najraje vzamete v roke?

Veliko dolgih večerov z dobro knigo vam želim,
Maja



22 komentarjev:

  1. Veš, da mislim, da se "branje" deduje? :) Ljubezen do knjig mislim. Ali pa je nalezljivo, he he. V naši žlahti že. Beremo vse živo in vsi imamo visoko stopnjo alergije na grdo ravnanje s knjigami, kakršnimi koli že. Vsaka je zaklad in če nam ni všeč, še ne pomeni, da je slaba ali celo, da spada kam drugam, kot nazaj na knjižno polico.

    Torba - superfajn :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oo, Maja, medve sva ta teden res v enaki temi :) Knjige, knjige, knjižnica ... Moj sanjski poklic je knjižničarka :) Že samo pohajkovanje med knjižnimi policami je posebno doživetje. Takrat se zame čas ustavi.
    Ah, takšno lepo torbo za knjige bi tudi jaz imela. Super je!

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasno torbo si sešila; z njo bo še lepše it v knjižnico :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Tukaj še en knjižni molj, ki bi mu tvoja čudovita torba prišla še kako prav. Branje otrokom pa je največja naložba - človek še sam ne opazi kdaj zrastejo v samostojne bralce, ki tudi obožujejo knjige. Naš idealni dan odklopa npr ob koncu junija je, da se "zabubimo" vsak v svoj stol na terasi in beremo - celo popoldne ali dan.

    OdgovoriIzbriši
  5. ... in še en knjižnji molj... če si le utrgam čas...zato je zadnje čase na nočni omarici kakšno lahko branje ( zatežene in težke stvari nas tako obkrožajo vsepovsod, v knjigah so pa vsi takooooo duhoviti in takoooooo romantični in vse jim uspe v življenju). Tale tvoja torba je fenomenalna, zdaj bo veselje še večje!

    OdgovoriIzbriši
  6. ... in še eden knjižni molj, ki bere bolj lahko vsebino vsaj zadnje čase, pa otroške knjigice te pa ne manjkajo,...
    Torba je pa fenomenalna, super ideja!

    OdgovoriIzbriši
  7. Maja, hvala za odgovor za prejšnji post o copatkih,ker tam mi ni pustilo odgovorit ti odgovorim na tem postu, prosila bi te, da mi poveš, kje se to nabavi, ker pri nas v Gorici nisem nikjer našla. Bom pa dala moje copatke na blog, da jih boš lahko pogledala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Andreja, sem dodala pri copatkih, da bo vse lepo na kupu. ;)

      Izbriši
  8. Kakšna krasna ideja. Vedno imam težave pri transportu kupa knjig iz ali v knjižnico. Se namreč strašansko bojim, da mi ne bi kakšna dobra knjiga ušla, ali da je ne bi mogla vzeti domov, če me pokliče s knjižne police :).Trenutno sem se malo prenajedla strokovne literature in knjig za osebno rast. So mi zapasali lahkotni romančki. Pa saj je vreme kot ustvarjeno za crkljanje s knjigo kje na toplem.

    OdgovoriIzbriši
  9. Zelo zelo rada berem in tudi večinoma pred spanjem, ker me to umiri. Se popolnoma strinjam s teboj, da je knjiga boljša kot bilo kateri film. Ti pa si sešila čudovito torbo, ki bo prišla še kako prav.

    OdgovoriIzbriši
  10. Tudi mi smo knjižni molji. Moj starejši je pravi knjigožer, bere že od vrtca dalje in na dan prebere tudi po več knjig. So dnevi, ko moram reči - za danes je dovolj branja ;) Enostavno se mu včasih zdi, da mu bo kaj ušlo, če ne bo takoj prebral. Tako mi za v knjižnico uporabljamo velike DMjeve torbe. In to pomeni, da si vsak lahko izbere kar precejšnjo mero knjig. Mljaša še ne bere, ampak komaj čaka da bo znala sama. Oba pa rada poslušata in če bi moj glas zdržal, bi lahko brala par dni skupaj. Neprecenljivi trenutki so, ko smo vsi skupaj na kavču in beremo. Za maratone se s starejšim izmenjujema pri branju ;) Tale torba je pa fantastična in kar kliče po obisku knjižnice in knjigah!

    OdgovoriIzbriši
  11. Super ideja za torbo. Da bi bila čim večkrat polna in nato prebrana. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Priznam, da ste me prav presenetili s tako bogatimi komentarji in mi prav polepšali ne dan, kar cel teden! :)
    Res me veseli, da nas je toliko ljubiteljev dobre knjige in upam, kot je napisala Mojca, da se branje res deduje ali je vsaj nalezljivo, ker taki virusi so mi všeč.

    OdgovoriIzbriši
  13. Čudovita torba, prav popestri ta beli dan!

    Tudi jaz mislim, da se branje "deduje", če pa že ne deduje, pa ga vsekakor privzgojimo z vzgledom. Če otrok vidi starše, kako svoj prosti čas preživijo s knjigo, je to lepa popotnica.

    OdgovoriIzbriši
  14. Torba je krasna. Vesela in kar kliče po dobri vsebini, ki jo bo prinašala in odnašala iz knjižnice. In ja, tudi tu ena, ki rada bere. Sama berem knjige kot da bi gledala film. V živo si predstavljam junake, slikam pokrajino ... zato sem včasih kar razočarana, ko si grem ogledat kakšen film po knjižni predlogi in so igralci drugačni kot v moji domišljiji.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ma čitamo svakako,kako stignemo i kako smo raspoloženi.Torba je preprekrasna!

    OdgovoriIzbriši
  16. Kul idea! :) Škoda da je večina mojih knjig digitalnih, če ne bi takoj mela tako malho. )

    OdgovoriIzbriši
  17. Pozdravljena, še jaz pristavim moj komentar.
    Moji otroci so kot prvošolci dobili v šoli darilo - vrečko za knjige. Se kar dobro drži še vse razrede naprej, pa tudi knjige ostajajo sigurno bolj na varnem.
    Sicer sem pa bolj želela povedati nekaj, na kar nas je opozorila knjižničarka med enim njenim predavanjem. Pravi, da je otroku zelo dobro brati, celo tam do 18 leta ali še dlje, če le želi poslušati. Jaz bi brez razmisleka že kakšnim 10 ali 12 letniku povedala, da naj kar sam bere... Ampak, pravi, da je dobro tako dolgo brati otrokom (seveda berejo tudi sami), saj so te tako veliko bolj vajeni poslušati - To nam pride zelo prav takrat, ko jim imaš povedati kakšne življenjske napotke, lekcije... Se mi zdi zelo dober napotek, jaz sama, priznam, na to ne bi pomislila...
    Sedaj pametno delim nasvet naprej vsakomur, ki me želi poslušati, mogoče pa še koga razsvetlim, kot so mene.

    Lep pozdrav, Polona

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Polona, hvala za to informacijo. Priznam, da bom sedaj z manj slabe vesti, da ne bere sam, še naprej brala tudi starejšemu. Hvala! :)

      Izbriši
  18. Odlična knjižna torba,...z veseljm bi šla z njo v knjižnico;)

    OdgovoriIzbriši
  19. Čudovit izdelek. Pa še ponese te v najljubši kotiček v mestu. Vsaj mene bi. :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Že nekaj časa me preganja misel, da moram narediti pisano, živahno, veselo torbo za v knjižnico, ker naša zdajšnja je črno črna. In tvoja torbica je točno taka, kot bi jo imela jaz, vesela in vabljiva! Res si super naredila! Knjige pa...nič ne diši bolj, kot knjiga :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...