ponedeljek, 3. september 2012

Kreativni nered

Morda res nisem najbolj organizirana oseba na svetu in bi se nestrokovnjaku lahko zazdelo, da imam doma nered, a vam lahko zagotovim, da je to popolna zmota. Imam kreativni nered. Ta se od navadnega nereda razlikuje po tem, da jaz točno vem kje kaj je.


Žal pa sta moja otroka moj kreativni nared narobe zastopila, saj obvladata nered, od kreativnega dela pa bolj malo ostane. Posledično ves čas nekaj iščemo in to mi res ni všeč.

Zato smo se soglasno odločili, da s prvim šolskim dnem v naše družinsko življenje uvajamo nekaj sprememb:
1. Planirali bomo tedenske jedilnike in tako optimizirali nakupe hrane in nepotrebno skakanje v trgovino. Otroci seveda sodelujejo s svojimi predlogi, a ko je jedilnik enkrat narejen ne bo nič več zmrdovanja, jaz bi pa rajši...
2. Za red skrbimo vsi. Vsak dan 15 minut vsi pospravljamo določen del hiše. Brez izjem.

No, to je optimističen plan. Vprašajte me čez nekaj mesecev, kako nam je uspelo. ;)

Smo pa v red vnesli tudi nekaj kreativnosti. Z otrokoma smo pobarvali kupljeno plutasto oglasno tablo (Bauhaus) in jo izobeseli na vidno mesto. Na spletu sem našla zelo simpatičen način, kako lahko tudi najmlajši enostavno naredijo cvetove z uporabo plastenk - priporočam.

Če veste še za kakšen trik, ki bi nam pomagal poenostaviti življenje, se zelooo priporočam.

Lep prvi dan šole vam želim,

Maja

5 komentarjev:

  1. Lepo si opisala situacijo glede (ne)reda...me je kar nasmejalo, sploh ta del z otroci.
    Spomnili ste se dveh, jaz mislim da zelo učinkovitih ukrepov glede kupovanja in pospravljanja.
    Takole tablo smo mi uvedli ob vstopu v šolo in se res odlično obnese, vi ste jo še krasno dekorirali. Naj vam načrti super stečejo. LP:)

    OdgovoriIzbriši
  2. hoj! Tale "tabla" je zelo ponucna reč, pri nas visi v kuhinji in res se kakšna stvar najde prej kot bi se sicer. Zelo ste bili pridni, ko ste jo tako lepo okrasili

    Tudi mene zanima tisto s pospravljanjem:-)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi mi smo poskusili že marsikaj, a imamo poleg urejenega nereda še vsaj dva kramoholika pri hiši. In čisto resno; je treba nekaj ukrenit, ker nas ta nered, pa čeprav ustvarjalen, preveč bremeni. Tisto o nekaj minutah na dan zelo uspešno razlaga projekt FlyLady (http://www.flylady.net/). Sem preizkusila te metode, zelo uporabne! Uspešno vam želim!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ha, ha, ha... kreativni nered... vse si povedala v dveh besedah. Zelo uporabna fraza. Všeč so mi tudi ukrepi glede jedilnikov in pospravlajnja. Mi imamo še kar nekaj podobnih tabel po stanovanju... vsako leto ista zgodba...štartam s polnim zaletom potem pa se preko leta vsa pravila kar nekam izgubijo. Ja, sej vem, kriva sem sama, ker nisem vztrajna in dosledna. Srčno ti želim, da bi tebi uspelo. :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ima tko razumije kreativnost a ima i onih koji ga nece nikad shvatit ...

    Kvalitetan Knjigovodstveni Servis

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...