sreda, 2. september 2009

Jaz sem rak, dolgokrak, nihče, nihče mi ni enak

Iz ležernega dopusta smo prav padli nazaj v vsakodnevno norijo. Maj je spet v vrcu, s Črtom sva začela z uvajanjem v vrtec.


Vrtec. Saj sedaj že vem kako to gre, ampak vseeno mi je težko gledati mojega drugače nasmejanega sončka tako žalostnega. Druge izbire ni in vem da se bo privadil, a vseeno je hudo. 10 majcenih prestrašenih bitij, ki kličejo svoje mame... Saj vedno pridemo, a tega še ne vedo in če bi že znali tako debatirati kot moj starejši, bi gotovo dobila kilometrsko pritožbo nad mojim ravnanjem, morda grožnjo s policijo ali izselitvijo k bolj prijaznim staršem. Ja tako reagira moj skoraj petletnik, potem se pogovoriva in je bolje. Mlajši pa le žalostno gleda in se me obupano oklepa. A druge možnosti žal ni. In čez nekaj tednov bo bolje in spoznal bo nove prijatelje in takrat se ne bova več počutila tako žalostna.

Tale rakec broška na sliki je nastal na našem brezskrbnem dopustu, ko smo bili cele dneve skupaj in uživali prave počitnice. Navdihnili pa so ga rakci, ki jih je Maj tako vztrajno preganjal in občudoval. Narejen je iz akrilne perle, malih rdečih perlic, malo žice in tistih kovinskih obročkov za ogrlice.

Bodite lepo in povejte, pokažite ljudem okoli sebe, da jih imate radi.

Maja

12 komentarjev:

  1. Ampak tale rakec ... je pa ena izmed najbolj prisrčnih stvari, ki sem jih videla zadnje čase :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa saj ne morš verjet kaj se da vse narediti iz ene velike in nekaj malih perlic. Prav prisrčen rakec, zelo podoben tistim živim sorodnikom.
    Glede vrtca pa si mislim kako je hudo, če te kaj potolaži: mali miši že 5 min za tem pozabijo na solze.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kkakšen simpatičen rakec. Mhmhm ja, vsak začetek je težek, ampak za dežjem vedno posije sonce in verjamem ,da bo tudi Črtu lepo v noven okolju!

    OdgovoriIzbriši
  4. Iiii,kakšen rakec!!!! Simpatičen, lep, čudovit.....

    OdgovoriIzbriši
  5. Kakšen lušten rakec :). Z mlajšim pa se bosta kmalu smejala, vsaka stvar rabi nekaj časa.

    OdgovoriIzbriši
  6. Glede vrtca te popolnoma razumem in vama želim, da bi se čimprej privadil in vzljubil "drugi dom". Rakec je pa mega!
    LP Dekca

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepo! Vrtec... mora, vsaj na začetku. Moj se je šele letos navadil, pa je zanj to že tretje leto! Prvo leto pa vsak 1. september pa tja do 15 me je čakal pri oknu in jokal in me spraševal, mamica zakaj si me zapustila. In meni se je trgalo srce. In potem enega dne: ti pa kr domov pejt! Jest bom tukaj ostal! Ah, otroci, srčki mali :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala vam vsem za vzpodbudne besede. Naslednji teden bo upam že bolje, saj je Črt res pravi mali borec.

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako pirifekten rakec! Čist noro dober, res. Za vrtec pa ... saj so punce že vse povedale, jaz samo držim pesti, da bo čimprej ugotovil, da prideš vedno nazaj.

    OdgovoriIzbriši
  10. Krasen rakec! Želim vam, da bi se mali junak kmalu počitil varnega in zadovoljnega.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...