sobota, 18. julij 2009

Obeski s poletnim pridihom

Pri ustvarjanju mi je všeč to, da mnogokrat nastane nekaj povsem drugega kot sem planirala. Včasih sploh ne vem, kam me bo ustvarjanje pripeljalo.



Tako je bilo tudi s temi obeski, ki sem jih naredila za moje prijateljice iz študijskih časov. Sedaj živimo vsaka svoje življenjem, a vseeno nas je 10 ostalo v stiku in se vsaj enkrat letno, ponavadi konec novembra, tudi dobimo. Letos pa smo se dobile kar tako, sredi julija in imele smo se tako fino, da smo se zmenile, da res ne bomo čakale do novembra, da se spet dobimo.



Malček pozno sem se spomnila, da bi jih lahko malo presenetila. Gruntam kaj bi lahko naredila hitro in v taki količini, pa da bi bilo še vedno simpatično. Pa se odločim za magnetke, čeprav fimo in jaz ... no to zgodbo poznate. Ampak eno lepo klobasico mi bo pa menda ja uspelo narediti, saj pridno prebiram bloge s to vsebino in kaj se me je menda ja že prijelo?!



V teoriji ja. V praksi pa po uri pacanja nastane klobasica s sončkom, ki je bila za magnetek čisto premajhna. Kaj sedaj? Narežem, polovici naredim luknje in pustim, da prespim. Naslenji dan mi kapne, da bi morda lahko naredila obeske - preverim domače zaloge in se odločim, da bi šlo.

Iz fima najprej naredim še nekaj obeskov, kjer sem za odtis uporabila kar Majevo štemiljko, spečene odtise pa potem pobarvala z akrilnimi barvami. Naredila sem še nekaj ribic, ki pa na koncu nekako niso pasale... še perlice iz zaloge in nastalo je 10 različnih unikatnih obeskov. Ok, niso vrhunski in fimo strokovnjakinje, prosim glejte z enim učem ... ampak prijateljice so jih bile vesele. Na vsakega sem obesila še rdeč listek, na katerega sem napisala: Lepo te je bilo spet videti!

Sedaj grem pa dokončat en projektek, ki ga vlečem že tri tedne. Ampak ta vikend pa res.

Lepo se imejte!
Maja

4 komentarji:

  1. U kakšni lepi obeski! Všeč mi je, da delaš stvari, ki so tako praktične! Kdo ne rabi znova in znova kakšnega novega obeska?? Super žive barve! In ta delfin tudi fino zraven paše, da te spominja na morje in plažo... Super so- lepo darilo!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasni obeski so nastali. Super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Res smo jih bile vesele! Hvala še enkrat!
    Maja

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...