torek, 5. maj 2009

Kamnite hišice, I del

Včasih sem res grozna. Ko pridem h komu domov na obisk in vidim kakšno sliko ali izdelek, ki mi je res všeč, ga potem pred ubogim gostiteljem spravim s stene ali vrha omare, ga obračam, tipam ... no ovohavam ponavadi ne. In potem gruntam, kako bi to naredila sama doma.


To se mi je nazadnje zgodilo na obisku pri prijateljici Bojani, ki ima mimogrede eno najokusneje opremljenih stanovanj, kjer vsak kvadratni meter izžareva svoj karakter. V predsobi ima obešenih nekaj kamnitih hišic, ki jih je kupila na Hrvaškem v majhi galeriji, dve pa sta iz Učke. Velikokrat se mi oko ustavi na njih. Zadnjič mi pa kar naenkrat kapne, da bi to morda lahko naredila sama iz das mase. Pa je sledilo obračanje, mikroskopsko ogledovanje, otipavanje... In odločitev, da poskusimo.

Nastal je prvi izdelek. Saj začeti je potrebno po malem. Kamniti del hiše z vrati. Tehnika je preprosta. Naredila sem osnovno ploščico iz das mase, potem pa sem na njo zidala oz. lepila vsak kamniti kamen posebaj. Ugotovila sem, da je to super terapija za dneve, ko si želim svojo hišico, ki bi jo zgradila s svojimi rokami... Največ dela mi je dalo barvanje, kar je zahevalo še en obisk Bojane, da sem še malo pogledala ... in sledil bi verjetno še eden, če mi ne bi pobegila na počitnice.

No, pa je po nekaj poskusih vseeno uspelo. Takoj nato, ko sem že bila ravno v zagonu, je nastala še hišica, ampak o tem naslednjič, ko jo do konca pobarvam.

Bodite lepo in uživajte v svojih kreativno obarvanih brlogih, saj če je vremenarjem verjeti, bomo že jutri spet pohajali po sončku.

Maja

5 komentarjev:

  1. Fantastično. Tudi jaz sem velik ljubitelj teh kamnitih hišic in vsako leto znova jih občudujem na morju, ampak na koncu nobene ne kupim. Kdo bi vedel zakaj ;-) In tale tvoj izdelek mi je zelo, zelo všeč. Komaj čakam, da vidim hiško.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tale slikica pa zgleda, kot da si sprednjo steno kake kraške hiše ukradla :)))) Za temi vrati bi se tudi jaz z veseljem skrila na varno. Lepo je.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo simpatična hiške, ki bo lepo krasila kakšno steno.

    OdgovoriIzbriši
  4. :)) pa le imaš svojo hiško :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...