četrtek, 26. marec 2009

Rožica za najboljšo mamico

Letos sem moji mamici za materinski dan podarila rožico, ki nikoli ne uvene.

Ko sem v trgovini po nesreči kupila rjavo das maso, kar nisem vedela kaj naj z njo. Potem pa se je izkazalo, da je kot nalašč za tale izdelek. Deklico in napis sem tako kot na ostalih das ploščicah vrezala, rožico pa nalepila čez. Pobarvala sem samo motiv in ga tudi svetleče prelakirala, saj mi je bil všeč kontrast, ki je nastal v primerjavi z grobim neobdelanim ozadjem. Za obesit sem dodala vrvico iz rafije.

Z izdelkom bi bila zelo zadovoljna, če ne bi bilo obrazka. Čeprav sem ga najprej izrisala na papirju, da je bil res prisrčen, na koncu le ni izpadel tako dobro. No, saj z izdelkom sem zadovoljna in mami ga je bila zelo vesela, ampak saj veste kaj mislim... Res ne maram risanja obrazev...

Sedaj v omari na novo idejo čaka še pol paketka rjave das mase. Moram priznati, da mi je z belo vseeno ljubše delati. Pa še en lep pozdravček vsem, do naslednjič.

14 komentarjev:

  1. Krasna ploščica, tudi obrazek je prav luškan. Ful lepo ti uspeva risanje/pisanje po DAS masi.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Maja, vsaka mama bi bila vesela takšne rožice. Zelo, zelo lepo si naredila tole ploščico. Tudi meni je všeč, ker sta samo deklica in rožica pobarvani.

    OdgovoriIzbriši
  3. ooo, kaj je luštna! To da je rožica tako ibočena mi je prav super ideja.

    OdgovoriIzbriši
  4. Veš kaj, deklica ima čist prisrčen obrazek. Pa mami je bila zadovoljna, to pa največ šteje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo, zelo lepo..krasno si skombinirala vse :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. oooo, je luštna. to pa bo lep spomin :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepa je. Kar hitro ponucaj preostalo Das maso. Bi je bilo škoda, če bi jo vrgla proč, namesto, da narediš še kako tako lepo stvarco.

    OdgovoriIzbriši
  8. Full si naredila simpatično darilce. A si obrazek res dobro pogledala? Meni se zdi namreč prisrčen.

    Kako pa narediš, da se ti das masa ne ukrivi ko se suši? A robove obrišeš z mokro gobico, da so tako lepi? V das masi so eni laski, ki meni požrejo živce, zato je kar nekaj belih in rjavih paketkov nekje pri kraju in čaka, da jih obdelam. S čim pa rišeš motiv, da ni svalkcov? Cel kup vprašanj, ane?

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši
  9. Zelo simpatična ploščica, verjamem da je bila mami navdušena.

    OdgovoriIzbriši
  10. Je še težko kaj dodati, ker so že moje predhodnice vse povedale :) Meni kot antitalenti za risanje je tole višja umetnost. Darilo je prekrasno :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala vsem, ste me kar malo potolažile. Morda sem res prekritična... Tanja, pa še glede tvojih vprašanj ;) Bolj ko je tablica tanka, bolj se med sušenjem krivi. Pomaga, če jo še mokro daš sušit na trdo podlago (npr. debel karton) in ker se spodaj malo prilepi, se ne krivi. Traja pa res dosti dlje da je suho kot če daš na radiator, pa obračati je treba. Motiv rišem z zobotrebcem (tistimi lepimi okroglimi, eni so namreč bolj trikotni)pa zraven malo z mokrim prstom poravnam če je treba. Robove zaoblim z mokrimi prsti, lahko pa posušeno ploščico dodatno zbrusiš po robovih z zelo nežnim brusilnim papirjem. Drugače pa zelo veliko nepravilnosti poravnam z mokrimi prsti in tudi celo površino med risanjem dodatno vlažim, da se manj svaljka. Uf, upam, da sem ti kaj pomagala ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni je deklica prav prisrčna, z lepim obrazom in še lepšo oblekico.. Hmm.. al je rožca lepša?? Se ne morem odločit, ampak slikca je čudovita in takele bi bila vsaka mama vesela.

    OdgovoriIzbriši
  13. Fantastično! Nimam drugih besed.

    OdgovoriIzbriši
  14. Maja, pustila sem nekaj zate na blogu. Pridi pogledat.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...