sobota, 23. januar 2010

Ko zapoje zvonček v uri ...

... prebudi se maček Muri. Obožujem pesmice iz mačka Murija. S starejšim sva jih, ko je bil malo mlajši, skoraj milijonkrat prebrala. Prav zato je bil naslednji izziv še toliko bolj prijeten.

Ko sem naredila predpasniček s polžkom za eno vzgojiteljico, je bil ta tako simpatičen njenim sodelavkam, da so prosile, če bi naredila še tri, dva z mačkom Murijem in enega z medvedkom Pu-jem. Želja je tudi bila, da so le od pasu navzdol, ki so sedaj tudi moji prvi takšni.


Dolgo so čakale, da smo se doma pretolkli čez vse viroze, praznovanja ter dopust in po delovnem vikendu brez otrok, moža, le jaz šivalni stroj, blago in barve, so le nastali.

Sedaj so že v rokah prejemnic, ki so kot slišim, zadovoljne.

Moram pa reči, da je bil cel dan posvečen ustvarjanju pravo razkošje, skoraj meditacija, tako zelo sem uživala! Bo treba še kdaj takole zorganizirati.

Bodite lepo, pa preberite si spet kdaj Mačka Murija, malo za nostalgijo, malo za lastno veselje.

Maja

19 komentarjev:

 1. Hehe, sem si kar pet začela.. tudi pri nas je CD pošteno zmatran od poslušanja. Branje pri nas ni ravno priljubljeno :)
  Tako kot Maček Muri so tudi tvoje šivarije zakon. Kako le ne bi bile zadovoljne z njimi :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Mački so prav carski na teh predpasnikih. Lepo si jih naredila, tako da morajo biti vzgojiteljice zadovoljne.

  OdgovoriIzbriši
 3. O noro dobri predpasniki! Pesmi pa tudi mi poznamo, knjige prav tako....in še vedno kadar pridemo v knjižnico, mlajša tam sestavi vsaj eno sestavljanko z Murijem..je bolj zanimivo, kot, če bi jo imeli doma :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Muri je zakon - knjiga in pesmi. Jaz sem lani kupila en izvod nečaku in enega sebi. Da nikjer ne bo manjkal. :)
  Predpasniki so pa ful cortkani.

  OdgovoriIzbriši
 5. O, kako noro so lušni! Maček Muri pa car za vse čase!

  OdgovoriIzbriši
 6. S taco si oči pomane, dvigne rep in hitro vstane, hitro vstane, naj naj naj... Prav slišim Neco Falk. Se spomnim, da smo ga še v času faksa poslušali, pa še s prijateljico sva odšli na Lent poslušat Neco Falk, verjetno edeni odrasli osebi brez otrok, hi hi.

  Spet nekaj pisanega izpod tvojih rok, to mi je pri tebi najbolj všeč. Kar potegnejo te vase vse te vesele barve. Verjamem, da so vzgojiteljice zelo vesele teh predpasnikov. Ti pa si le privošči še kak ustvarjalni dan.

  OdgovoriIzbriši
 7. Muri je car, predpasnik pa carski! Verjamem, da so prejemnice več kot zadovoljne.

  OdgovoriIzbriši
 8. Tvoji predpasnki so kulski ,kot je kulski Muri :-) nikoli se ga ne naveličamo!

  OdgovoriIzbriši
 9. Noro lušni predpasniki, samo take bi bilo pa res škoda zapackat:) Maja, če ti ni odveč, a napišeš, katere barve uporabljaš? hvala!

  OdgovoriIzbriši
 10. O kako so luštni predpasnički!!!

  OdgovoriIzbriši
 11. Me res veseli, da je toliko ljubiteljev Murija :)))

  Dekca @ barve so Deco barve za tekstil, kupljene v Levčku v Hali A v BTC-ju.

  OdgovoriIzbriši
 12. hvala za odgovor, pa še enkrat - lepi, lepi:)

  OdgovoriIzbriši
 13. Uf, takega Murija bi imela tudi jaz :))

  OdgovoriIzbriši
 14. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii čudovito, čudovito in še enkrat čudovito - jaz bi s takšnim predpasnikom postopala vse kje drugje kot pa pred štedilnikom :o))) V njem bi šla v vrtec ali v šolo in otrokom pripovedovala praljice :o)))

  OdgovoriIzbriši
 15. Res so lepi predpasniki! Mislim, da bi s takim predpasnikom, še tiste, ki nimajo veselja za kuhanje, prijelo da zavihtijo kuhovnico! :)

  OdgovoriIzbriši
 16. Živjo. Zelo mi je všeč ideja in še posebaj izdelek. Ravno te dni sem začela delat v vtrcu kot novopečena vzgojiteljica in sem iskala primeren predpasnik za v vtec, ker ga sama trenutno nimam časa ustvariti :D samo zanima me ali je možno kupiti kakšen takšen izdelek? :)

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...