ponedeljek, 16. marec 2009

Otroški predpasniček za 4 letno Žano

Majeva prijateljica Žana je v soboto praznovala 4 rojstni dan. Glede na to, da imam dva fanta in moja sestra tudi dva in prijatelji v bloku so vsi fantje .... sedaj že obvladam fantovsko sceno: motorji, vlaki, rakete, avijoni, dinozavri, spidermeni, betmeni... Sredi noči vam znam zrecitirati imena najbolj čudnih dinozavrov (ko sem jih prvič brala sem si skoraj zlomila jezik), znam delati lupinge z avijonom na daljinca, ter obvladam tajne moči super junakov. Ampak kaj je všeč 4 letnim deklicam?

Zato sem pri Žanini mamici malo potipala, kaj Žana rada počne. Med drugimi stvarmi se je našlo tudi kuhanje in peka z mamico. Zato se odločim, da ji poklonimo kuharsko knjigo za otroke, zraven pa sem ji sešila še unikaten predpasniček.


Čeprav gre za zelo preprost projekt, pa sem bila navdušena nad krojem ki sem ga našla na netu. Sešit predpasniček nampreč nima nobenih zunanjih robov, lahko se nosi na obe strani in je takooo preprost za sešit.

Za osnovo sem uporabila modro belo karo blago iz domače zaloge, za trakove pa sem uporabila kar svilen rumen trak - saj punčke imamo rade svetleče stvari. Motiv vrhunske kuharice Žane ter napisa na predpasničku sem zrisala v Corelu, sprintala na papir, ki se nalika na blago, izrezala ter nalikala.

Z izdelavo sem se tako zabavala, da je takoj nastal še en predpasniček, ki pa ga pokažem takoj, ko ga mala prejemnica dobi. V glavi je nastalo še toliko idej, da je čisto možno, da bo še veliko mojih in Majevih prijateljev letos dobilo predpasničke. Pa saj so tako uporabni in simpatični, a ne ;)

8 komentarjev:

  1. Kako lep predpasnik, komaj čakam, da še drugega pokažeš.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično darilo! In super lepo zgleda tale mali predpasniček! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Uuu kakšno cool darilo. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  4. še jaz se ga ne bi branila:))

    res je luškan:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Luštno! Žana bo sigurno vesela. :)
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo luštkan predpasnik. všeč mi je, ker je personaliziran in bo tako samo njen.
    Še bolj bi mi bil všeč, če bi na njemu pisalo Ta glavna kuharca ali pa kaj takega.

    OdgovoriIzbriši
  7. Preprosta ideja, ampak krasna izvedba. in za zapomnit.

    OdgovoriIzbriši
  8. sprintala na papir, ki se nalika??? ok tole pa prvič slišim in ker bi to rešilo tko večino mojih problemov z našitki... Kje se pa to dobi??

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...