sreda, 11. marec 2009

Danes se ptički ženijo

Danes je Gregorjevo, prvi pomladni dan. In kot vsaka pridna gospodinja (hm, no ja...) sem se tudi sama lotila spomladanskega čiščenja. Ena od stvari, s katero že preeeeedooooolgo odlašam, je temno modra vrečka, v kateri domujejo naše nogavičke, ki so ostale prez para.


Ampak nekaj mi ni jasno. Preštela sem jih. 34 nogavičk! Pa saj to je cel kup! Ja kje so pa njihovi pari?! Teljito pregledam košaro za perilo, pa kote v omari... Najdem 2. In preostalih 32? Posumim, na tajno organizirano mrežo za pobege. Saj v zrak pa res niso mogle izpareti! In kaj naj sedaj s preostalimi nogavičkami, za katere je umrlo poslednje upanje, da bodo še kdaj združene s svojim parom zapustile temno vrečo... Nekatere so še prav lepe, v cvetu svojega življenja... in sedaj bodo neslavno končale ... v smeteh...

In pade ideja. Izberem dve pisani, potegnem ven šivalni stroj. Pol urice zatem, v našo dnevno sobo prinašata pomlad dva ptička. Preostale nogavičke za enkrat vrnem v vrečo. Morda pa se komu drugemu le sanja, kje bi se skrivale preostale? Tiralica je že zunaj ;)


p.s. Helena me je kar prav popravila, da malo prehitevam. Ko pa se takoooo veselim pomladi ;)

10 komentarjev:

  1. Ojej, Maja! A se tebi tudi dogaja, da ti nogavičke pobegnejo :)
    Lepa ptička si naredila in dobra ideja.
    Ampak, Gregorjevo je jutri :) Vsaj na mojih dveh koledarjih, ki jih imam v službi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj Helena, veš da imaš prav! Ma nisem samo jaz mimo biksnila. Že celo dopoldne poslušam po radiu. No vsaj vreme zunaj je primerno ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, vreme je res pomladansko.
    In ti temu rečeš pomladansko pospravljanje? Jaz bi rekla pomladansko ustvarjanje :) Lepi ptički.

    OdgovoriIzbriši
  4. o ,kako sta dobra ptička, super si se spomnila, hm, pri nas pa otroške nogavičke izginjajo, mogoče ker so tako majhne, ..ali jih pač otroške nogice enostavno ne marajo in skrijejo? hm...:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super si naredila tele ptičke, ki prav kličejo pomlad.

    OdgovoriIzbriši
  6. A ne, tole je kar pospravljanje Suzy, saj je končen rezultat 4 nogavičke manj v modri vrečki! Pa še dragemu sem se lahko pohvalila, kako pridno sem dopoldne pospravljala ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Wau, nora ideja in fenomenalna izvedba! Prekrasna ptička sta!

    OdgovoriIzbriši
  8. Živjo,

    rada bit it odgovorila na vprašanej glede likalne prevleke. jaz sem jo napela kar čez staro prevleko in zato ni bilo podrebno podlagati z mehko podlago. Če narediš pa čisto novo, pa je potrebno dati mehko podlogo. več o tem si lahko prebereš tukaj:http://tipnut.com/how-to-make-an-ironing-board-cover/

    Anja

    OdgovoriIzbriši
  9. Mogoče boste odgovor o pobeglih nogavičkah našli v slikanici Flusi, strah iz nogavice :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...