sreda, 29. junij 2016

Sinovo darilo za učiteljico ob koncu šolskega leta

Č, moj drugošolček, je imel zelo rad letošnjo učiteljico in se ji je želel na koncu leta zahvaliti za nepozabno leto, ki so ga preživeli skupaj. Tako je nastal njegov mali projekt.


Darilo je nastalo zelo spontano. Najprej brskanje po mojem ustvarjalnem materialu, kjer sva našla krčljivo folijo. Ker zelo rad riše in barva, mislim, da je bila super odločitev.  Kaj narisati? Ko sem omenila, da so sovice simbol znanja, učenja, je bil takoj za. Ker je želel videti, kako izgledajo učene sove, sva malo pobrskala po internetu, kjer je zagledal tole okroglo sovico, ki mu je bila tako všeč, da  ga nisem več mogla prepričati, da nariše svojo. Tako sem mu jo sprintala, sam pa jo je prerisal na folijo in pobarval. Previdno sva jo izrezala in naredila luknjico na vrhu, da jo obesiva na obesek za ključe. V pečici se je lepo skrčila a se je pri tem prijela alu folije in zato ni povsem ravna. Sicer mene to ne moti, saj izgleda res unikatna in doma narejena, a me vseeno zanima, tiste, ki imate več izkušenj s to folijo, kako doseči, da se folija lepo skrči in je na koncu ravna?


Ker je bilo obesek s sovico potrebno tudi nekam dati,  je pobarval kartonasto škatlico in jo poštemljal z modrimi pikicami – za štampiljko sva uporabila radirko na svinčniku.


Ko je bila škatlica narejena, je sam prišel na idejo, da bi še nekaj dal na njo. Ker ima zelo rad origami in ves čas kaj zgiba in ustvarja iz papirja, me je vprašal, če znam narediti metuljčka. Še dobro, da stric Googel vse ve, saj tega pač nisem znala. Našla sva tale video na Youtube in s pomočjo filmčka se je naučil narediti metuljčka.


Neverjetno, kako preprost je, pa tako simpatičen. Sedaj jih imam že polno sobo, pa tudi sošolkam jih je že nekaj podaril. :)

Čisto nazadnje je napisal še zahvalo in se zelo potrudil s pisanimi črkami, da bo po njegovih besedah učiteljica videla, da se je res veliko naučil pri njej. Zahvalo sva dala v škatlico k sovici.

Res sem vesela, da si je vzel čas, da se je tako potrudil za darilo za učiteljico, da mu je pomembno, da se ji zahvali za njen trud skozi celo šolsko leto.

Sedaj pa počiticeeee!!! Res ne vem, kdo se jih bolj veseli, jaz ali otroka.

Želim vam čudovito, dolgo poletje.

Maja

8 komentarjev:

  1. Taksnih daril smo uciteljice najbolj vesele:) Kaksna pa je ta folija? Prvic slisim zanjo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Petra, to je posebna prozorna folija, ki se v pečici na visoki temperaturi skrči in posledično odebeli. Po tej, ki jo imam jaz (kupljena pred časom v Hoferju), se riše z navadnimi barvicami, skrči pa se na 1/3 prvotne velikosti, debela pa je na koncu cca 3-4 mm. Res lušno in enostavno za ustvarjanje z otroci.

      Izbriši
  2. Kako čudovita sinova pozornost učiteljici.
    Glede folije pa ne znam pomagati, ker jo še nisem uporabljala.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako zelo lepo se je potrduil. Res krasno. Uživajte v počitnicah.

    OdgovoriIzbriši
  4. Čestitke za skupen ustvarjalni projekt. Krasno darilo za priljubljeno učiteljico. Pri foliji ti ne morem pomagati, ker je še nisem uporabljala.

    OdgovoriIzbriši
  5. u kako sta bila pridna... za folijo pa...jaz jo skrčim kar z vročo posodo za embosiranje...v pečici še nisem delala, ali pa daj na peki papir, morda bo bolje...

    OdgovoriIzbriši
  6. Res lepo darilo za učiteljico. Zdaj pa uživajte zaslužene počitnice. Lp

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...