ponedeljek, 17. avgust 2015

Perlice iz papirja - ustvarjalno poletje #3

Dopust. Senčka in pogled na morje. Otroka zadovoljna čofotata v morju in jaz imam končno čas, da počnem karkoli si zaželim. Opazujem rjavo vrečko na mizi v kateri so spravljene kartice, ki smo jih kupili prejšnji večer. Ja, še jih pošiljamo, so super motivacija, da otroka kaj napišeta v času počitnic. Rjava vrečka je čisto navadna, nič potiskana. Hmmm, zabavno bi jo bilo reciklirati. Kaj si nisem že dolgo želela verižice iz papirnatih perlic, ki bi jih sama naredila? No, to je bila idealna priložnost.


Iz papirnate vrečke sem izrezala dolge 2 cm široke trakove. Prepognila sem jih na pol in pobarvala z navadnimi barvicami. Trakove sem nato navila na lesene palčke in na koncu zalepila in premazala z mekolom. In to je bilo to. Iz velike vrečke sem dobila majhen kupček perlic, ki sem jih nanizala na črno vrvico in skombinirala z črnimi perlicami iz domače zaloge.

Po dolgem času sem si tako spet ustvarila nov kos nakita, ki mi je všeč še posebno zato, ker vem, da je nastal iz navadne rjave papirnate vrečke. Rada recikliram, pa vi?

Lep počitniški pozdrav,

Maja

2 komentarja:

  1. Bravo, da tuidi na dopustu ne počivaš :-) Krasno si reciklirala!

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro si se znašla, očitno ti morje dobro dene pri ustvarjalnosti. Super ogrlica.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...