četrtek, 11. september 2014

Če otrok trga hlače - recikliram

Priznam, da se mi kolca po sproščenih poletnih dneh, ko je število obveznosti občutno upadlo. Začetek šole nam je prinesel še enega navdušenega prvošolčka ter kopico odločitev. Katere dejavnosti vpisati (nikakor ne preveč), kdo bo otroka odpeljal, kdo pobral, se časovno vse izzide, se bomo uspeli vsesti v miru skupaj k večerji ... Potem so tu naloge in projekti, ki domnevajo, da starši šole še niso naredili ali pa v strahu, da se starši drugače ne ukvarjamo dovolj s šolo, predvidevajo sodelovanje staršev. Da ne omenjam, da sta otroka čez poletje čudežno zrasla in potrebujeta nove čevlje, hlače in da kot večina moških, nista navdušena nad nakupovanjem in vse kupujem "na oko" in nosim potem menjavat. In potem je tu še uradno priznana služba ...

No, v vsem tem kaosu so že skoraj iz slabe vesti nastradale stragane kavbojke starejšega. Nekako tudi pri skoraj 10-tih letih hlače pri njemu enostavno ne preživijo. In ker se je z jeansom lušno igrati in ker je prvošolček rabil vrečko za copate, in ker je bil zunaj dež in sem imela čas, je nastala najprej vrečka za copate iz ene hlačnice ...... in potem si je še mlajši zaželel, da bi šival, pa sva reciklirala še drugo hlačnico. Skupaj sva se odločila, da narediva košek za barvice za njegovo novo pravo mizo. Nekaj enostavnih šivov, malo pomoči in je bilo.Lušno je bilo skupaj ustvarjati. Lep in čim manj stresen začetek novega šolskega leta vsem.

Maja

3 komentarji:

  1. Ja, zelo verjamem, da je začetek šole (in še potem) stresen za vse. To, da starši ob otrocih še enkrat delate OŠ, je žalostno. Mislim na takšen sistem, ki vodi v to.
    Ej, tvoje recikliranje je super ideja. Uporabno in zelo lepo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Maja, uapma, da ste lepo zabredli v nov šolsko leto in, da vam reciklirani izdelki lepo skužijo. Zgledajo krasno!

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...