torek, 21. avgust 2012

Naprstne lutke iz filca

Čisto potihem smo se odtihotapili sredi noči. Otroka smo iz postelje prestavili v avto, ju pokrili in odpeljali naproti štirinajstim dnevom popolnega odklopa. Vrnili smo se na otok Ugljan, ki nas je lansko leto očaral in zagotovo se nanj še vrnemo. Toplo in čisto morje takoj pod apartmajem in na kratki potki polno sladkih fig, ki smo jih lahko po mili volji nabirali. Zame pravi raj.

Popolnoma brez šivanja pa nisem zdržala. Tako smo si  mirne popoldneve kreativno obarvali s šivanjem naprstnih lutk.


Tik pred odhodom sem v vrečko zatlačila nekaj kosov Kilometrovega filca, par prejc, sukancev in šivank ter škarjice. Živalce so zašite popolnoma na roke po željah otrok. Sama se nikoli ne bi domislila orla in priznam, da če mi Maj ne bi opisal kako naj ga naredim, rezultat ne bi bil tako uspešen. Imeli smo še simpatičnega pujska, ki pa je dobil novo lastnico preden sem ga uspela poslikati


Zadnje tri živalce, galeba, lisičko in zajčka je naredil Maj sam, le pri galebu, ki je bil prvi sem čisto majčkeno pomagala. Šivanje s filcem je res idealno za učenje in tale projekt je kot nalašč za začetnike.


Predstavo smo imeli sicer samo eno kratko, narejeno kar za mizo na terasi, a za to bodo upam še priložnosti.  


Ja, bilo je res lepo in jaz bi šeeeeee... Pravzaprav bi lahko povsem mirno takole preživela tudi celo poletje, samo pogruntati moram še kako. :)

Popočitniški pozdravček cele naprstne ekipe,

Maja


11 komentarjev:

 1. Ko imaš otroke je res potrebno poštudirati, kaj vse se bo počelo na morju. 14 dni zna biti kar dolgih, če ni nekaj, s čimer si lahko krajšaš čas. Super si se spomnila in si vzela zraven filc ... Bravo za vse, kar ste ustvarili. Čudovito nagajivo je. Pravi mali živalski vrt.

  OdgovoriIzbriši
 2. Res dobra ideja... in kakšne pridne ustvarjalne škratke imaš, da ti tako pomagajo šivati... neprecenljivo... :))

  OdgovoriIzbriši
 3. Hudo dobro...ideja in vse. Jaz pa mojih na morju ne dobim iz vode - potapljanje, skakanje, zidanje gradov iz mivke... prav čudim se jim vsako leto , kako se v 14 dneh ne naveličajo... saj se jaz tudi ne...se pridružujem tvoji ideji o poletju :-)

  OdgovoriIzbriši
 4. Odlična ideja in izvedba. Krasno ste tole naredili.

  OdgovoriIzbriši
 5. Luštne male živalice, ki si jih zelo lepo naredila :-))

  OdgovoriIzbriši
 6. Enkratna farma :) Pri tako pridnih prstkih niti ne more biti drugače.

  OdgovoriIzbriši
 7. Zelo luštno ste izkoristili čas. Pridni.

  OdgovoriIzbriši
 8. Joj kako so cart te lutkice in še otroški prsti jih lahko izdelaji. Preprosto krasno.

  OdgovoriIzbriši
 9. A vi tudi, kako zelo je Ugljan priljubljen med blogerji, prav špasno :D

  Jaz sem še do lani tovorila družabne igre za vroči čas dneva in morebitni deževni dan, vodenke, tono knjig ... Letos so bile vodenke bolj zame, pa še saj sem našla čas zanje samo ene 3x, družabno igro je tamal odprl samo eno, v vročem delu dneva smo pa - tarokirali. Dan na dan, igro za igro, sploh se nismo naveličali. Odslej so tarokarce glavni in edini pripomoček za vse dopuste. Brisača, kopalke, zobna krtačka in tarokarce, tamal ne rabi zagotovo nič drugega, ostali bi pa tudi kar nekaj časa zdržali ;)

  OdgovoriIzbriši
 10. Čestitke k super ustvarjalnosti, LP:)

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...