petek, 22. junij 2012

Konec šole

Pa smo ga dočakali. Zadnji šolski dan. Ne vem, kdo se ga je bolj veselil, naš drugošolček ali mi. Končno se bo lahko igral, igral in samo igral. Končno bo dovolj časa za vse njegove velike plane in podvige.

Pred tremi leti sem bila v veliki dilemi, ali vpisati našega decembrčka v šolo, ali počakati še eno leto. Posvetovala sem se na več mestih in prevladujoče mnenje je bilo, da je fant več kot dovolj bister in da naj ga seveda vpišem v šolo. Morda je še nekoliko bolj otročji, a to bo že, so mi rekli.


 Po odličnem prvem razredu, ko je prav zaživel in užival, je v drugem razredu njegova otročjost začela delati težave. Pa ne zato, ker ne bi bil dovolj brihten, ampak zato, ker je v primerjavi z ostalimi še veliko bolj raztresen, koncentracija mu hitreje pade, hitro odplava v domišljijski svet…

Celo leto smo kaj iskali, po pouku ponovno razlagali, bili sitni starši, ki ves čas težijo, ali je naredil to, našel ono... In tako sem tudi sama res vesela, da smo prišli do počitnic. Priznam, da danes nisem več tako prepričana, da smo se pred tremi leti odločili prav .

Je pa v vsaki stvari tudi kaj dobrega. In v našem primeru je to posrečen razred res simpatičnih otrok in tudi staršev. Tudi poslovilno darilo učiteljici Tini je nastalo v tem duhu. Skrinjico sem poslikala sama, otroci so se v spomin podpisali na njen pokrov, druga mamica pa je poskrbela, da se je vse lepo zavilo in da so otroci danes darilo izročili.


Kako izgleda podpisana skrinjica, pa mi je poslala ta druga mamica kar po telefonu. Res prijazno od nje.

Drugo leto pa novim izzivom naproti, a do takrat nas ločita še dva dooolga meseca. :)

Maja

6 komentarjev:

 1. Super škatlica, taka vesela in razposajena kot so otroci.

  OdgovoriIzbriši
 2. Kako lepih barv je, super, zelo lep spomin bo imela učiteljica :-)Uživajte v prostih dnevih!

  OdgovoriIzbriši
 3. Čudovito si jo poslikala. Polna razigranih in živih barv.

  OdgovoriIzbriši
 4. Uživajte ta dva dooolga meseca :)

  Darilo pa prekosi vse, kar bi otroci sicer lahko kupili v trgovini. Prepričana sem, da tudi v srcu učiteljice Tine obstaja takšno mišljenje :)

  OdgovoriIzbriši
 5. uživajte v počitznicah. darilo je pa zelo lepo

  OdgovoriIzbriši
 6. Avtor je odstranil ta komentar.

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...