ponedeljek, 8. november 2010

Spet nazaj

Pravzaprav nisem šla daleč, le moj zvesti fotoaparat je po kar nekaj letih uporabe dokončno klonil in to ravno med našimi jesenskimi počitnicami, ki so bile v resnici zelo zimske. Deset centimetrov snega v Kranjski gori je bilo dovolj za snežake, kepanje, sankanje in celo čisto pravi iglu.


Po težki odločitvi sem sedaj ponosna lastnica novega Canona power shot SX 210 IS, ki je prava mala igračka. Zgornja slika je nastala zvečer, na kuhinjski mizi brez uporabe fleša ali obdelave slike. Kar zadovoljna.

Drugače pa se počasi tudi pri nas "pripravljamo" na veseli december. Iz ostankov flisa je nastalo nekaj okraskov. Ali bodo popestrili naš dom ali darila, se še nisem odločila.

Če sem lahko malo radovedna. Katere fotoaparate pa ve uporabljate, kaj vam je pri njih pomembno?

Bodite lepo,
Maja

11 komentarjev:

  1. Prekrasni radovi i fotografija!

    Veliki pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobra ideja za okrasitev! Se moram zapomnti, ko bom začela razmišljati, kaj na smrekico.
    Fotoaparat - sem fan in lastnik Canona in Nikona.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo zelo všečni ti filcani okraski. Kar pa se fotoaparatov tiče pa spoznam se ne kaj, dejstvo pa je, da je velika razlika med njimi. Enostavno neka poceni zadevica kjub ne vem koliko pix-lom nima dobrih zrcal in slike so precej slabe. Sama imam že nekaj let Konico Minolto in sem z njo zelo zadovoljna. Meni je bil pri nakupu tudi pomemben optični zoom, da je ta bil kar velik. Pred 5 leti, ko sem si ga jaz kupovala ni bilo toliko fotoaparatov, ki bi imeli 12x optični zoom na primer, danes jih ima veliko več. Je pa tudi dejstvo, da si vsak kupi fotoaparat tudi glede na to kaj sika, kaj vse mu omogoča itd. Jaz še nisem pogruntala vseh zadev na mojem, ker si ne vzamem časa :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tile okraski so prav luštni!
    Čestitke za nov aparat.Zelo lepo je poslikal. Sama se bolj malo razumem na to tehniko, ampak sem vesela, da naredi tudi moj dokaj dobre slike, vsaj mislim, da jih:):)

    OdgovoriIzbriši
  5. Luštna mala zverinica je tale tvoj nov fotoaparat. Res, nareedi lepo fotko.

    Sicer pa mu ob tako lepih izdelkih, ne preostane nič drugega. LOL

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobra izbira fotoaprata, tudi sem se odločila zanj.
    Tvoje umetnine pa vedno z veseljem pogledam.

    OdgovoriIzbriši
  7. O dobrodošla nazaj. Luštne okraske si naredila. Vidim da tudi rada "gumbkaš". Kar se pa aparata tiče imam tudi sama Canon SX210 IS ker je imel za tako majhen aparatek dobre karakteristike in predvsem 14x optičnu zoom mi je bil pomemben. Je zelo dober aparat, tako da si dobro odločila. Za mojo fotografsko dušu pa imam še Canonovega EOS-a z njim pa dobim tisto ostrino in nekaj več.. Res pa je, da je morda preveč profi za dnevno uporabo ker je težak in pa ti veliki skoraj profi aparati zahtevajo potem še kar nekaj obdelave fotografij, da le-te izgledajo tako kot želimo. Tudi o Nikonu imam dobro mnenje, ampak glede na to, da smo v podjetju uvoznik za Canon o tem ne smem govoriti na glas ☺

    OdgovoriIzbriši
  8. Jaz sem še vedno pristašica klasičnih aparatov in ni ga čez Canon EOS 50e, a kaj ko v današnji dobi s tiskano fotko nimam kaj počet. Tako sem po dooolgem razmisleku nabavila Canon PowerShot SX10 IS, ampak sem razočarana, ni ga čez klasiko.

    Welcome back!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ful lepi okraski. Meni niti slucajno ne uspe sivat takole lepo takih malih stvari - preverjeno prejsnji teden :))

    Fotoaparati pa - za kaj na hitro poslikat Canon A710 IS, mali kompakten fotic, star ze 3 leta in pol, a se vedno rbezhibno deluje. Zooma ima dovolj, barve so ok. Ker pa s fantom oba rada slikava in ker zeliva imet lepe fotke, pa imava se Canon EOSa .. kakega sirokotnega objektiva se ne bi branila, ampak gremo raje na pocitnice, kot da damo tako vsoto za objektiv - zaenkrat :)

    OdgovoriIzbriši
  10. kakšne simpatične fliskote si naredila :)

    moj mini sony je zagotovo eno najboljših daril, kar sem jih kdaj dobila :)

    OdgovoriIzbriši
  11. zelo všečni!
    sama se že nekaj let odločam...pa bi...ali pač ne bi...zaenkrat jih še nimam:-(
    o Fotoaparatih pa ne bom komentirala, so se pred mano oglasile same mojstrice...sicer pa raje ustvarjam kot fotografiram
    Lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...