nedelja, 20. december 2009

Pri nas je zasnežilo tudi notri

Ob vsej noriji do sedaj sploh nisem začutila decembrskega vzdušja. Ta vikend pa ... okrasili smo smrečico, naredili nekaj novih okraskov. In ni snežilo samo zunaj, pri nas je zasnežilo tudi znotraj.



Naša okrasitev ni nič kaj nenavadnega, je pa v celoti plod pridnih otroških rok z malo odrasle pomoči. Nekaj časa sem premišljevala, ali vam sploh pokažem, potem pa sem se odločila, da tako kot jaz dobim ideje na najbolj nenavadnih koncih, bo tudi ta nabor idej za ustvarjanje z najmlajšimi komu prav prišel. Pa pojdimo po vrsti.

Naša smrečica nima stila, razen da je na njej vsako leto več okraskjov in skoraj vse sva naredila z Majem. Osnovna ideja je ponavadi moja, potem pa jo sam nadgradi, kot želi in včasih pristaneva kje čisto drugje. Zelo rada uporabljava DAS maso in tole je nekaj rezultatov:




Malo smo barvali, malo uporabili ostanke perlic nekaj pa okrasili z bleščicami.

Maj je letos ugotovil, da so Hama perlice prav zabavne in nastale so zvezdice in snežinke:




Nekaj jih je nastalo iz papirja. Rumene z uporabo štance, navodila za Božička pa dobite pri Mariki, ki že cel mesec razvaja z najrazličnejšimi idejami.



In končen rezultat tega vikenda (in prejšnjega, saj baloni iz rojstnodnevne zabave še odlično držijo):



Kaj bomo gotovo še ustvarili, obvezno moramo še speči piškote, ki jih vsako leto obesimo na smrekco in jih potem veselo jemo dol. Saj spekli smo jih že ... okrasili tudi... samo do smrekce niso prišli ;)



Decembrsko zasneženi pozdrav,
Maja

3 komentarji:

  1. Kakšni luštni okraski in baloni tudi prav pašejo zraven.
    Meni se zdi da je veliko bolj fletno, če so okraski doma narejeni. Kupljeno je bolj ... neosebno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super narejeno, sploh zato, ker so to otroške rokice izdelovale, sigurno je Maj zelo ponosen na svoje izdelke in svojo ustvarjalno mami!

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasne zadeve izpod otroških rok. Zelo lepo je pogledati takšne domače zadeve in verjamem, da so tudi otroci potem ponosni, ko nekdo občuduje njihovo delo.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...