nedelja, 31. januar 2016

DIY Star wars kostum: Darth Maul

Dokler si ni mlajši zaželel da bi bil Darth Maul za pusta, še vedela nisem kdo to je. Najprej nisem bila ravno navdušena nad njegovo izbiro, priznam. Ali res ne bi mogli vsaj enkrat uporabiti katerega od starih kostumov, npr. Yodo od lani? Ampak, če je želja otroka takooo velika, se bo mami seveda potrudila, ali ne?  Po tem, ko sem že naredila kostum za Yodo in Darth Vaderja, je prav izdelava kostuma tretjega od karakterjev iz Vojne zvezd predstavljala meni največji izziv a na koncu tudi največje zadovoljstvo.


 Kar nekaj časa sem preživela na spletu in si z največjo pozornostjo ogledovala posnetke iz filma, kjer sem lahko ta lik videla v akciji, kakšen plašč ima, kako je narejen. Najbolj sem si pomagala s tem izsekom iz filma:


Velika balonasta kapuca, malo posebni rokavi, ki so spodaj zašiti, plašč pa nabran, širok, plahutajoč.

Za material sem porabila drugi del črne posteljnine, ki sem jo kupila v Jysku v ta namen in mi je ostala pri izdelavi kostuma Darth Vaderja. To je bila najcenejša odločitev za blago. Iz nje sem sešila:
-          Plašč
-          Pod-majico (preprost podaljšan brezrokavnik, ki sega skoraj do kolen)
-          Širok pas, na katerega sem s srebrno akrilno barvo narisala gumbe

Dodatno smo iz domače omare uporabili še:
-          Črno trenirko za hlače
-          Črn volnen šal mojega dragega za okoli vratu
-          Črno majico z dolgimi rokavi

Končni izdelek: 




 Tako je manjkal samo še Darth Maulov specifičen meč, ki je dvojen. Naredili smo ga tako, da smo kupili dva navadna meča, potem pa ju speli z ročaji skupaj (duct tape, karton) in vse pobarvali z črnim akrilom.



Na ta kostum sem res ponosna, saj je plašč in vse skupaj izpadlo res fantastično. Blago je lahkotno, tako da ko hodi, kar plapola okoli njega in kapuca ima lepo balonasto obliko.

Pika na i pa je poslikava obraza, brez katere tu ne gre. Lani sem jo kar trikrat ponovila, tako, da sem bila na koncu že kar izurjena. Pomagala pa sem si s tem filmčkom.

Tako, to je bila naša mojstrovina. Priznam, da sem zelo, zelo, zelo vesela, da sta se fanta letos odločila, da prvič v svoji zgodovini po uporabita kostuma za Darh Vaderja in Darth Maula, samo zamenjala si ju bosta. Kar se tiče pustnega ustvarjanja, izgleda, da sem letos frej. J

Vesele priprave na pust vam želim, 

Maja

4 komentarji:

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...